xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την παραίτηση Βασιλακόπουλου και την διοργάνωση του τελικού ζητά η Ξάνθη ως δικαίωση

Σταματημό δεν έχει η θύελλα αντιδράσεων μετά την απαράδεκτη δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο οποίος σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε πως αποκλείστηκε η Ξάνθη από την διοργάνωση του τελικού του κυπέλλου λόγω τυχόν εμπλοκής της μειονότητας.

Ύβρη θεωρεί ο δήμαρχος Ξάνθης την δήλωση Βασιλακόπουλου ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Μύκης ζητά την ανάκληση των δηλώσεων από τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Αντιδράσεις όμως είχαμε και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως και οι δήμαρχοι ζητά ως απάντηση στον πρόεδρο της ΕΟΚ και τις θέσεις που εξέφρασε την διοργάνωση του τελικού του κυπέλου στην Ξάνθη αλλά και την παραίτησή του από το αξίωμα που κατέχει.

Ακόμη πιο οξεία όμως ήταν η απάντηση της Κοινωνία Δημοτών η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο Το να είσαι βλάκας είναι δικό σου θέμα το να είσαι θεσμικός βλάκας είναι θέμα όλων μας. Από την πλευρά του ο Κώστας Γούναρης στο facebook σηεμιώνει. Η προσβλητική για την περιοχή και τους κατοίκους της συμπεριφορά του κ.Βασιλακόπουλου μπορεί εύστοχα να χαρακτηριστεί με μία λέξη που χρησιμοποιείται στην περιοχή κυρίως από τους παλαιότερους: μπουνακλαντίζω. Θέση στο θέμα πήρε και ο υφυπουργός αθλητισμού ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως τέτοιες δηλώσεις, προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας και όλους εμάς που είτε έλκουμε καταγωγή από την περιοχή είτε έχουμε ζήσει και βιώσει την αρμονική συμβίωση, την ομορφιά και την πολυχρωμία της περιοχής». Αντιδράσεις όμως είχαμε και από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας, ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός και άλλοι.

Πάντως ο κύριος Βασιλακόπουλος προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του σημειώνοντας επί λέξει: Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές». Ακόμη χειρότερα όμως έκανε τα πράγματα ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ ο οποίος πέρα από την μειονότητα ενέπλεξε και την Χρυσή Αυγή λέγοντας  «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα». Δηλώσεις οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν ακόμη περισσότερο λάδι την φωτιά προκαλώντας εύλογα την οργισμένη αντίδραση όχι μόνο των Ξανθιωτών αλλά ολόκληρης της Θράκης.

Related posts

Ξάνθη : Πλήρωμα του ΕΚΑΒ δέχθηκε επίθεση από μία γυναίκα και έναν άνδρα  Ρομά !

xanthipost

Πετιμέζι όπως παλιά στην Ξάνθη, με τον σπόρο που διαφύλαξε μια 90χρονη από τα Κομνηνά

xanthipost

 Το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ν. Ξάνθης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ