Μειώνεται σταδιακά ο θόρυβος γύρω από τα ονόματα των ενδιαφερόμενων για το τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη και ίσως ακόμη και το ενδιαφέρον τους, μιας και από την μία δείχνει να απομακρύνεται η προοπτική πρόωρων εκλογών για την χώρα, τουλάχιστον κατά τις δικές τους εκτιμήσεις, ενώ από την άλλη φαίνεται να προβληματίζει και η διενέργειά τους, εφεξής με σταυρό κι όχι με λίστα.
Στην διαπίστωση ότι η κυβέρνηση δείχνει μάλλον διατεθειμένη να προσπαθήσει να ολοκληρώσει την θητεία της και να μην προσφύγει πρόωρα στις κάλπες καταλήγει ο γνωστός αυτοδιοικητικός και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τοπικά, Κώστας Τριανταφυλλίδης, εκτιμώντας ότι η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί κλίμα στο οποίο πλέον «ίσως και να μην δικαιολογείται πλέον η υπερβολική ένταση όσον αφορά τις υποψηφιότητες, ψηφοδέλτια κλπ», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ για το νομό Ξάνθης και επίσης «γαλάζιο» τοπικό στέλεχος υπογραμμίζει πως η προσπάθεια να οργανωθεί η Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, συνεχίζεται, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν χρειάζεται όλα να γίνονται υπό το φως της δημοσιότητας.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι τόνοι έχουν πέσει σε σημαντικό βαθμό και μαζί τους οι διαρροές προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όσο πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου όπου ενδεχόμενες εκλογές θα γινόταν και πάλι με λίστα αλλά και όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.