xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κόντρα» στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο πρύτανης ΤΟΥ ΔΠΘ Αθ. Καραμπίνης

Την αντίθεσή του στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την μειονοτική εκπαίδευση εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη στην Κομοτηνή ο πρύτανης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Καραμπίνης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και κατά των βουλευτών Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπέγραψαν την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Αιχμηρός κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση που, όπως τονίζει ο ίδιος, καταργεί στην πράξη το διδασκαλείο Αλεξανδρούπολης προς όφελος αντίστοιχου τομέα μειονοτικής εκπαίδευσης του παιδαγωγικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα βέλη του μάλιστα δεν γλίτωσαν ούτε οι Θρακιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπέγραψαν σχετική ανακοίνωση υποστήριξης της νομοθετικής πρωτοβουλίας και ειδικότερα ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Καραμπίνη ουσιαστικά βρίσκεται το θέμα της επιμόρφωσης των δασκάλων που εκπαιδεύονται για το τουρκόφωνο πρόγραμμα που διδάσκεται στα σχολεία της μειονοτικής εκπαίδευσης, το οποίο στο διδασκαλείο της Αλεξανδρούπολης απαιτεί επιπλέον διετή εκπαίδευση ενώ στον τομέα μειονοτικής εκπαίδευσης του ΑΠΘ είναι ενσωματωμένο στο τετραετές πρόγραμμα σπουδών του.

Related posts

Γενισέα Ξάνθης : Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

xanthipost

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!

xanthipost

(video) – Ξάνθη : Άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ