XanthiPost
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανέγερση του 4ου ΓΕΛ στο δημοτικό συμβούλιο με έντονη την αντίδραση για την απαράδεκτη καθυστέρηση

Το θέμα της ανέγερσης του 4ου Γενικού Λυκείου απασχόλησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται το μάθημα είναι απαράδεκτες ενώ την αντίδραση γονέων και εκπαιδευτικών προκαλεί το γεγονός πως πάγωσε κάθε διαδικασία για την δρομολόγηση του έργου που βαλτώνει επί σειρά ετών.

Το θέμα της ανέγερσης του κτιρίου για το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου και μετά από σχετικό αίτημα. Το ιστορικό της υπόθεσης του κτιρίου από την ίδρυση του σχολείου το 1999 και έπειτα, εξέθεσε ο Διευθυντής του Σχολείου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εμπλεκομένων για την καθυστέρηση στην κατασκευή του σχετικού έργου. Παράλληλα σημείωσε ότι από τον Προϋπολογισμό του Δήμου έχει αφαιρεθεί η σχετική πρόβλεψη για τη μελέτη του έργου, στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στον ΙΝ Αγ Ραφαήλ και στο 7ο Γυμνάσιο.

Την ενημέρωση έκανε η Προϊστάμενη των Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά που εξιστόρησε το θέμα της μελέτης που εκπονείται και έκανε γνωστό ότι από το Δεκέμβριο του 2016 η αρμόδια υπάλληλος που παρακολουθήσε τον ανάδοχο έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία αλλά σημείωσε ότι το θέμα θα προχωρήσει και σύντομα θα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ότι αφορά στα οικονομικά δεδομένα, απάντησε ότι κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του Δήμου δεν ήταν γνωστό ποιο ποσό θα απορροφήσει η μελέτη και με την πρώτη τροποποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει, θα προβλεφθεί το ποσό και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Ο  Νίκος Ανταμπούφης ανέφερε ότι καλό είναι να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για να δοθούν απαντήσεις στους εμπλεκόμενους ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης επεσήμανε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι μετά από σχετική ερώτησή του πριν από αρκετούς μήνες για το θέμα της ανέγερσης του 4ου ΓΕΛ δεν έλαβε ποτέ απάντηση.  Ο Ηλίας Βασιλούδης ανέφερε ότι το θέμα του 4ου ΓΕΛ είναι ένα «γεφύρι της Άρτας» αφήνοντας αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Μπένης πήρε ανέφερε ότι από το 2014 μέχρι σήμερα υπάρχει προβληματική συνεργασία που εμποδίζει την ολοκλήρωση της μελέτης και επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη μετακίνηση της υπαλλήλου, εν γνώσει των συνεπειών που θα υπήρχαν.

Όπως υποστήριξε ουσιαστικά όλα ξεκινούν από την αρχή και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την καθυστέρηση ενώ οι μαθητές είναι ακόμη στα κοντέινερ. Στην αίθουσα επικράτησε σοβαρή ένταση, κάποιες πτέρυγες κατηγόρησαν το Δήμαρχο ότι αποχώρησε την ώρα της συζήτησης ενώ το κοινό δυσανασχέτησε από την απουσία του Δημάρχου από τη συζήτηση. Με την επιστροφή του ο Χ. Δημαρχόπουλος έδωσε απαντήσεις για τα ζητήματα που τέθηκαν, διευκρινίζοντας ότι η αρμόδια υπάλληλος μετακινήθηκε με δική της πρωτοβουλία σε θέση προϊσταμένης ενώ καθησύχασε τους  εμπλεκόμενους σημειώνοντας ότι στην Περιφέρεια υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και ότι μόλις η μελέτη υποβληθεί, θα μπορέσει και να ενταχθεί.

Related posts

Σοβαρό εργατικό ατύχημα χθες στην παραλία Αβδήρων – Άνδρας καταπλακώθηκε από επρυστιοφόρο μηχάνημα

xanthipost

Γ.Ν.Ξ.: Επαναλειτουργεί η ΜΕΘ – Ήδη νοσηλεύονται σε αυτή δυο ασθενείς με κορονοϊό

xanthipost

ΠΓΝΑ : Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νοσούντων με Covid – Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ