xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρού επιτρέποντος με χαρταετούς θα γεμίσουν οι ουρανοί την καθαρά δευτέρα

Φιγούρες ηρώων των παραμυθιών, σύμβολα της αγαπημένης μας ομάδας, φαντασία και τέχνη , τα πάντα συνδυάζονται στους χαρταετούς που και φέτος καιρού θέλοντος θα γεμίζουν τους ουρανούς με το περήφανο πέταγμά τους. Το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας επιβάλλει, καιρού βέβαια επιτρέποντος, να γεμίσουν οι ουρανοί με χαρταετούς που προσπαθούν να φθάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Ένα έθιμο που συνεχίζεται από πάππου προς πάππο και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Τι συμβολίζει όμως το πέταγμα του χαρταετού; Την Καθαρά Δευτέρα αρχίζει η πνευματική και σωματική κάθαρση με την νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής και την προετοιμασία για το μεγάλο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού. Το πέταγμα του χαρταετού, την ημέρα εκείνη συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική και ψυχική “εξύψωση” στα ουράνια. Το βλέμμα είναι στραμμένο στον ουρανό και το σκίρτημα χαράς που νιώθουμε, όταν καταφέρνουμε να τον δούμε να πετάει ψηλά, είναι πολύ μεγάλο. Ίσως γιατί κατά βάθος ευχόμαστε να μπορούσαμε να βρεθούμε κι εμείς μαζί του εκεί ψηλά. Όποιος δεν πέταξε ποτέ χαρταετό, δεν έστρεψε το βλέμμα όσο ψηλά χρειάζεται…Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός συμβολισμός του, το βέβαιο είναι ότι προσφέρει χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Αμόλα καλούμπα λοιπόν, έστω και με ομπρέλα και μακριά από τα καλώδια της ΔΕΗ…

Related posts

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Δροσερού

xanthipost

Σέλερο Ξάνθης – Νεότερη ενημέρωση για τροχαίο : Ο διακινητής συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε ζευγάρι γύρω στα 70 κάτοικοι Ξάνθης!

xanthipost

Ο Νάσος έφυγε νωρίς για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα– Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης : “..Θα χορεύουμε στον ρυθμό σου και θα καμαρώνεις από ψηλά…Καλή αντάμωση Νάσο…”

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ