xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις αρχές του άλλου μήνα το αργότερο η δημοπράτηση του κάθετου άξονα Δημάριο Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Εγνατία Οδό ως προς τον κάθετο άξονα όπως τουλάχιστον μετέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη με την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ξάνθη αναφορικά με τον κάθετο άξονα αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στο μεγάλο οδικό δίκτυο συζήτησαν το πρωί της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με τον πρόεδρο της εταιρείας Απόστολο Αντωνούδη. Το έργο που θα δημοπρατηθεί αφορά στα 8,5 χιλιόμετρα από το Δημάριο έως τα σύνορα ενώ το υπόλοιπο κομμάτι για το οποίο υπάρχει η μελέτη θα πρέπει να αναζητηθεί η χρηματοδότησή του.

Μάλιστα ο κύριος Ζαγναφέρης ζήτησε τη δέσμευση του προέδρου της Εγνατίας ΑΕ. ώστε το υπόλοιπο των δημοπρασιών να διατίθεται στην αντιπεριφέρεια προκειμένου να προχωρήσει παράλληλα έργα. Σε ότι αφορά στα διόδια θέση της Εγνατίας είναι πως αυτά θα πρέπει να υπάρχουν στις εισόδους της χώρας χωρίς βέβαια προς το παρόν να έχει παρθεί  κάποια απόφαση για το συγκεκριμένο κομμάτι του Δημάριου.

Τέλος ο κύριος Ζαγναφέρης έθεσε και το θέμα της διέλευσης φορτηγών από το εθνικό δίκτυο γεγονός που σημαίνει μεγάλη επιβάρυνση για να πάρει την απάντηση πως το θέμα αυτό λύθηκε νομοθετικά και αυτό που μπορεί να διασφαλίσει τη νομιμότητα είναι πλέον η αστυνόμευση ενώ το δορυφορικό σύστημα που έχει στα σχέδιά της να αναπτύξει η Εγνατία θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγξει και το λαθρεμπόριο και την κίνηση των φορτηγών.

Related posts

(video) – Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

xanthipost

Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

xanthipost

Ξάνθη : Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι  τρεις Ρομά που  είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή με πολλές ληστείες και απόπειρες κλοπών – Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή για τον καθένα !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ