xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «βιώσιμη ανάπτυξη – από τη θεωρία στην πράξη» πραγματοποιήθηκε την τρίτη από το ΔΠΘ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΒΙΩΣΙΩΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα Καραθεοδωρή στα Κιμμέρια Ξάνθης. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης   στα πλαίσια της πράξης με  θέμα  «Η συμβολή των ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας».

Ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεταξύ των οποίων είναι η ηλιοθερμία, η γεωθερμία, η βιομάζα, τα φωτοβολταϊκά και η ψύξη θα ξεκινήσει σύντομα να λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ, εκμεταλλευόμενοι την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας την οποία μάλιστα το πανεπιστήμιο προτίθεται να μοιραστεί με όλους τους φορείς του τόπου ώστε αυτή να γίνει προσβάσιμη τόσο για την καθημερινότητα των πολιτών όσο και για την αγροτική, βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή.

Επίσης ο κ. Μπότσαρης τόνισε και πάλι ότι αυτό το έργο είναι ένα έργο ανοιχτό για τους πολίτες της Θράκης διότι είναι ένα έργο  δικό τους που απευθύνεται σε αυτούς  και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν και να προγραμματιστεί  μία ξενάγηση στα έργα του πάρκου.

Να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ του ΔΠΘ ενώ  ο Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Το έργο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται  από την 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2017.

Related posts

(video) – Ξάνθη : Άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

xanthipost

Απεργία ΓΣΕΕ – Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων του Νομού – Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

xanthipost

Ξάνθη : Πιάστηκε μόνος του στη φάκα !  

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ