xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την ημέρα λήξης του β’ παγκοσμίου πολέμου τίμησε η Ξάνθη, παρόντες και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

H 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Την ημέρα αυτή τίμησε και η πόλη της Ξάνθης ενώ το παρόν έδωσαν και οι τρεις βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι η μπότα του ναζισμού απειλεί να πατήσει και πάλι την Ευρώπη.

εβδομήντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του πρώτου πραγματικά παγκόσμιου πολέμου, που άφησε πίσω του περίπου 60 εκατομμύρια θύματα. Η λήξη του, σήμανε το τέλος των φασιστικών καθεστώτων αλλά και την αλλαγή στο χάρτη της Ευρώπης. Την ημέρα αυτή που τιμά όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα ενώ το παρόν στις εκδηλώσεις της Ξάνθης έδωσαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το εφιάλτη του ναζισμού που χτυπά και την πόρτα της χώρας μας.

Στις 9 Μάη του 1945, στις 0:43 π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, οι πληρεξούσιοι της ανώτατης γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντεμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στουμπφ υπογράφουν την Πράξη για τη χωρίς όρους συνθηκολόγηση της Γερμανίας ενώπιον των αντιπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων των Συμμάχων: Από μέρους της ΕΣΣΔ ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκοφ, της Αγγλίας ο στρατάρχης της Αεροπορίας Α. Τέντερ, των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και της Γαλλίας ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινί. Η 9η του Μάη καταγράφεται στην Ιστορία ως η μέρα της «Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών».

Related posts

(video) – Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: «Δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός» – Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία με την Εκκλησία

xanthipost

(video) – Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ψάλλουν Εγκώμια της Μ. Παρασκευής στον Σεβασμιώτατο!  

xanthipost

(video) – Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης – Σε χρόνο ρεκόρ  πέρασαν τα 24 θέματα της ημερήσιας διάταξης!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ