xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρές εξελίξεις στην κοινωνία δημοτών παραδίδει τη σκυτάλη ο Θανάσης Ξυνίδης

Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στην μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Πέμπτη το βράδυ ο Θανάσης Ξυνίδης παραδίδει τη σκυτάλη ενώ παραίτηση θα δηλώσει και ο Ηλίας Βασιλούδης. Εξελίξεις αναμένονται στο συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες παρατηρείται κινητικότητα, η οποία θα αποτυπωθεί σε συγκέντρωση του συνδυασμού που θα γίνει την Πέμπτη με πρωτοβουλία του επικεφαλής Θανάση Ξυνίδη. Παρότι τίποτε δεν προαναγγέλλεται, το γεγονός ότι στη συγκέντρωση έχουν κληθεί και οι επιλαχόντες του συνδυασμού Ειρήνη Χαριτωνίδου και Μιχάλης Ρεκάρης, προδιαγράφει και νέες παραιτήσεις, στο πλαίσιο της κυλιόμενης διαδικασίας που ακολουθείται για την είσοδο των νέων συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως στις παραιτήσεις πρώτη είναι αυτή του επικεφαλής του συνδυασμού Θανάση Ξυνίδη αλλά και του Ηλία Βασιλούδη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Ερωτώμενος ο κύριος Ξυνίδης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση παραπέμποντας στην ανακοίνωση που θα βγει μετά τη συνάντηση του συνδυασμού την Πέμπτη το βράδυ. Έτσι επικεφαλής της παράταξης μπαίνει ο Μανώλης Φανουράκης και η απορία όλων είναι εάν θα μπορέσει να την κρατήσει ενωμένη αφού ήδη υπάρχει ενδιαφέρουσα κινητικότητα εντός της παράταξης με νέους μάλιστα άφθαρτους ανθρώπους. Οι εξελίξεις αυτές βέβαια προκάλεσαν έκπληξη με δεδομένη την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο Θανάσης Ξυνίδης για τον μετασχηματισμό και την δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου που θα οδηγούσε σε ανοιχτές διαδικασίες τον Σεπτέμβριο και στην δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας που θα προδιέγραφε τις επικείμενες συμμαχίες με δεδομένη και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ένα εγχείρημα που μάλλον τινάζεται στον αέρα αφού θα εκλείψει ο πρωτεργάτης του και κυρίως το πρόσωπο που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο.

Κι αυτό γιατί οι τάσεις που αναπτύσσονται φαίνεται ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν την συνοχή, τουλάχιστον από το υπάρχον εν ενεργεία δημοτικό σχήμα. Εξελίξεις βέβαια που μάλλον θα ικανοποιήσουν την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη η οποία χάνει την ισχυρή αντιπολιτευτική γραμμή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Με δεδομένη μάλιστα την αργία του Δημήτρη Μπένη, την απουσία επί της ουσίας του Σωτήρη Τσιακίρογλου, την χαλαρή στάση του Δημήτρη Κολλάρου, το βάρος πέφτει πλέον στους ώμους του Νίκου Ανταμπούφη και του Ιπποκράτη Καμαρίδη. Παράλληλα Θανάσης Ξυνίδης σαφώς και είχε μεγάλο εκτόπισμα και το κενό αυτό δεν μπορεί να καλύψει ο Μανώλης Φανουράκης. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ αλλά θα υπάρχει ενδιαφέρουσα συνέχεια που ίσως διαμορφώσει ένα άλλο τοπίο στα δημοτικά δρώμενα.

Related posts

Στρατιωτικοί Γιατροί στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης την ερχόμενη Πέμπτη θα προσφέρουν δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις

xanthipost

Εγνατία Οδός Ξάνθης-Καβάλας: Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες  επάνω στον δρόμο – Κλειστή παραμένει προσωρινά η οδός για την αποφυγή ατυχημάτων

xanthipost

Ξάνθη: 84χρονος κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης – Οι περαστικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ