xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κριτική από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τις ανακατατάξεις στον Δήμο Τοπείρου σχολιάζει ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ που επικεντρώνει στην παραίτηση του Νίκου Κατίπη, ταυτόχρονα προέδρου της ΝΟΔΕ, από τη θέση του αντιδημάρχου καθώς και την ανεξαρτητοποίησή του. Αφού τον συγχαίρει για την κίνησή του, εντούτοις ασκεί ιδιαίτερα κριτική στον ίδιο και τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης για τα θέματα της αυτοδιοίκησης.

Στην παραίτηση του πρώην αντιδημάρχου Τοπείρου αλλά και προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ καθώς και γενικότερα στην σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αυτοδιοίκηση στο νομό μας αλλά και την λειτουργία των αυτοδιοικητικών της «γαλάζιας» παράταξης επικεντρώνει την κριτική του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πάντως η «κόντρα» μεταξύ της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και των αυτοδιοικητικών του νομού μας, που στην απόλυτη πλειοψηφία τους πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία δείχνει να συνεχίζεται με επίκεντρο συνήθως τον μητροπολιτικό δήμο του νομού μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Ανακατατάξεις στον Δήμο Τοπείρου»

Η παραίτηση από την θέση του Αντιδημάρχου Τοπείρου και η ανεξαρτητοποίησή του Ν. Κιατίπη, προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης, συνοδεύτηκε με μια επιστολή παραίτησης γεμάτη πικρία και απογοήτευση. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάνοντας μια εκτενή αναδρομή της πορείας του στην «Δημοτική Αλλαγή», κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του για την «στέρηση οράματος και πραγματικής βούλησης για την δημιουργία ενός νέου Τοπείρου».

Παράλληλα, παραδέχεται, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε εσωστρέφεια και διαμάχες με αποτέλεσμα να χαθούν και οι ευκαιρίες για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του Τοπείρου. Όσο ειλικρινής και να είναι η επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι προέβη στην συγκεκριμένη δημοσίευση χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική, δεδομένου ότι από το 2010 βρισκόταν στο πλάι του Θ. Μίχογλου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον Μάιο του 2016 η ΝΟΔΕ Ξάνθηςπραγματοποίησε επαφές, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος της,με τους τέσσερις δημάρχους και τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσήτης για τα προβλήματα του νομού. Στις συναντήσεις αυτές η ΝΟΔΕ εξήρε τα στελέχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση τα οποία καθημερινά μάχονταν ενάντια στην «απραξία και αδιαφορία της κυβέρνησης».

Βέβαια, σήμερα τουλάχιστον κατάλαβε την ανεπάρκεια, την κακοδιοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την έλλειψη σχεδίου. Εύλογα,όμως, μας δημιουργείται η απορία, πώς από το 2010 που ο κ. Κιατίπης βρισκόταν στο πλευρό του κ. Μίχογλου, ποτέ δεν αναζήτησε το πρόγραμμα και το σχέδιο της παράταξης για το δήμο, αλλά αντιλήφθηκε την ανυπαρξία τους το 2017; Εν τέλει, παραδέχεται ότι αυτήν την  κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας, ο σημαντικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης περιορίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη της Ν.Δ, όπως στην περίπτωση του Δήμου Τοπείρου. Και προφανώς η ΝΟΔΕ Ξάνθης, δια του προέδρου της, δείχνει ότι έχει αναθεωρήσει την άποψη της από τον Μάιο του 2016 που πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω συναντήσεις. Το ερώτημα είναι έχει αναθεωρήσει και για άλλους Δημάρχους, με τον κ. Μίχογλου να είναι απλά ο πρώτος;

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, που ακόμα και αργά αντιλήφθηκε ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται όραμα και σχεδιασμό, αφού αφορά την άμεση καθημερινότητα  του πολίτη. Θα τον παρακαλούσαμε όμως, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πια, να κάνει την απαιτούμενη αυτοκριτική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης να ξεχάσει τις μεγαλοστομίες και να αναλογιστεί τις ευθύνες του κόμματός του, που οδήγησαν και την τοπική αυτοδιοίκηση στην σημερινή κατάσταση.

Από το Γραφείο Τύπου

Related posts

Πένθος στην Ξάνθη – Έφυγε από ανακοπή ο αγαπητός και γνωστός  επιχειρηματίας Χρήστος Μιχαήλ

xanthipost

 (video) – «Όταν το θέατρο συναντά τα μαθηματικά» : Μία υπέροχη θεατρική παράσταση από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

xanthipost

Δράμα : Διακίνηση με μηχανή μεγάλου κυβισμού στην Εθνική οδό Δράμας – Αμφίπολης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ