Την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δήμο Ξάνθης και γενικά προς τους δήμους όλης της χώρας δίνει η εγκύκλιος η οποία προβλέπει μάλιστα σημαντικές διευκολύνσεις για τους οφειλέτες.
τις οφειλές τους που έχουν ήδη βεβαιωθεί, ή που θα βεβαιωθούν έως και 30-9-2017, κατόπιν αιτήσεως η οποία υποβάλλεται εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή από τις 31-7-2017 μπορούν να ρυθμίσουν όσοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το δήμο Ξάνθης Η ρύθμιση προβλέπει είτε την εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή του εκατό τοις εκατό των προσαυξήσεων, είτε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη. Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Καθυστέρηση καταβολής δόσεως πέραν της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του αντίστοιχου μήνα, συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης. Η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 30-11-2017. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα εσόδων του Δήμου Ξάνθης και στο τηλ : 2541350827.