Θετικά αποτιμώνται τα αποτελέσματα της επίσκεψης της υπουργού πολιτισμού Ληδίας Κονιόρδου στην περιφέρεια σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κύριο Αντωνιάδη καθώς ο τόπος διαθέτει σημαντικό πολιτιστικό πλούτο ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της οικονομίας της περιφέρειας.
Ένα όραμα που εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και συνεχίζει ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έθεσε υπόψη της υπουργού πολιτισμού Ληδίας Κονιόρδου η περιφερειακή διοίκηση κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή.
Μια πραγματικά σημαντική επίσκεψη όπου η υπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά εμβληματικά μνημεία της περιοχής όπως το θέατρο Θάσου που ήδη αναστηλώνεται αλλά και να συζητήσει με τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές αρχές τις προοπτικές ανάδειξης των μνημείων που αποτελούν από μόνα τους πέραν όλων των άλλων σημαντική πηγή πλούτου.