xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιχμηρή επιστολή διαμαρτυρίας μητέρας προς το Δήμο Ξάνθης

Μία αιχμηρή  επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Ξάνθης και τους αρμόδιους φορείς του Δήμου συνέταξε μία Ξανθιώτισσα μητέρα και την δημοσίευσε σε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως δημότισσα Ξάνθης αλλά και ως μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, διαμαρτυρόμενη για την παντελή έλλειψη χώρων αναψυχής και απασχόλησης ,καταγράφοντας ταυτόχρονα όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μητέρα που κινείται με καρότσι και μωρά στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα καλεί τις συνδημότισσες μητέρες να συνυπογράψουν την συγκεκριμένη επιστολή διαμαρτυρίας με σκοπό να  γίνει πιο έντονη και μαζική αυτή η διαμαρτυρία.  Ακολουθεί η ανάρτηση :

Καλημέρα σε όλες. Συνέταξα μια επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μητέρες αλλά και ως δημότες της πόλης. Κυρίως θίγω το θέμα των παιδικών χαρών, του κολυμβητηρίου κα. Όσες συμφωνείτε, μπορείτε να συνυπογράψετε το κείμενο, ώστε η διαμαρτυρία να γίνει μαζικά μήπως και η δημοτική αρχή ενεργοποιηθεί. Ευχαριστώ

ΠΡΟΣ: Δήμο Ξάνθης

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι,

Συντάσσω αυτήν την επιστολή ως κάτοικος και δημότισσα Ξάνθης αλλά και ως μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, για να διαμαρτυρηθώ για την παντελή έλλειψη χώρων αναψυχής και απασχόλησης στην πόλη μας, αλλά και για να καταγράψω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μητέρα που κινείται με καρότσι και μωρά στους δρόμους της πόλης.
Πρωτίστως θα ήθελα να αναφερθώ στη δυσκολία που αντιμετωπίζω τόσο εγώ όσο και όλες οι μητέρες που βρίσκονται στη δική μου θέση προσπαθώντας καθημερινά να βρούμε τρόπους να απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά και όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να περιφερόμαστε στους δρόμους της πόλης χωρίς να έχουμε κανένα σημείο αναφοράς και χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια παιδική χαρά ή ένα πάρκο. Παντού εγκατάλειψη, παντού σπασμένα παιχνίδια, παντού άδειοι χώροι βρώμικοι, γεμάτοι αδέσποτα και περιττώματα ζώων ή απορρίμματα κάθε λογής. Και διερωτώμαι, εσείς ως δημοτική αρχή, τι έχετε πράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια που επικρατεί αυτή η άθλια εικόνα στις παιδικές χαρές και τι προτίθεστε να κάνετε από δω και στο εξής; Θλίβομαι κι απογοητεύομαι, όταν διαβάζω για την πόλη με τα χίλια χρώματα, για την όμορφη Ξάνθη, για τα καρναβάλια που διοργανώνετε κάθε χρόνο με περισσή φροντίδα, για τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης και τα ποσά που κατασπαταλώνται για να πληρωθούν όλοι οι διάσημοι καλλιτέχνες που παρελαύνουν σ’ αυτές.

Μήπως ήρθε η ώρα για έναν απολογισμό; Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστείτε πως ως δημοτική αρχή έχετε χρέος να προσφέρετε στους δημότες σας μια ποιότητα ζωής επενδύοντας στα αυτονόητα; Μήπως ήρθε η ώρα αυτή η πόλη να αποκτήσει μια παιδική χαρά για να απολαμβάνουν τα παιδιά μας το πιο απλό πράγμα, το παιχνίδι; Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσετε για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό αυτής της πόλης με όμορφα πάρκα; Μήπως ήρθε η ώρα να μεριμνήσετε ώστε επιτέλους να επαναλειτουργήσει το εγκαταλελειμμένο δημοτικό κολυμβητήριο; Μήπως ήρθε η ώρα να διευκολύνετε τη διέλευση των παιδικών οχημάτων στους δρόμους της πόλης; Παντού παρκαρισμένα οχήματα, σε ράμπες, πεζοδρόμια, δρόμους. Κάθε μέρα ένας αγώνας για να καταφέρουμε να πάμε μια βόλτα μέχρι την πλατεία θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας.

Έστω και με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση, περιμένω μια επίσημη απάντηση στα καίρια ερωτήματα που σας έθεσα παραπάνω και άμεση κινητοποίηση ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας για να αισθανθούμε ισότιμοι πολίτες κι όχι πολίτες δεύτερης διαλογής. Έχουμε επισκεφτεί όμορες πόλεις όπως την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη κι έχουμε αντιληφθεί τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Για να μη χρειαστεί να γίνουμε μετανάστες δεύτερη και τρίτη φορά, προς χάριν των παιδιών μας, για μια φορά αφουγκραστείτε τις ανάγκες μας και δράστε άμεσα για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα στην πόλη μας.

Παρακαλώ, ενημερώστε μας συγκεκριμένα κι επίσημα:

1. Αν υπάρχει και σε τι στάδιο βρίσκεται ο προγραμματισμός για τις παιδικές χαρές.
2. Αν υπάρχει πρόβλεψη για τον καθαρισμό των χώρων – πάρκων, πεζοδρομίων από κάθε είδους απορρίμματα.
3. Αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την επαναλειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου.
4. Τι πρόβλεψη υπάρχει για την προσβασιμότητα των πεζοδρομίων.
5. Ποια η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα μιας κι εκτός από επιθέσεις, που έχουν επανειλημμένα καταγραφεί, κινδυνεύει και η δημόσια υγεία.

Με τιμή

Μασαούτη Άννα, φιλόλογος και μητερα

 

Related posts

Εγνατία οδό Ξάνθης – Κομοτηνής: Οδηγούσε κλεμμένο όχημα χωρίς δίπλωμα

xanthipost

Ο Πήγασος Ξάνθης επέστρεψε με διακρίσεις και νέες  επιδόσεις από αθλητικές ποδηλατικές διοργανώσεις !

xanthipost

ΕΦΕΕ Ξάνθης : Επισημάνσεις για τις οίκοθεν φορολογικές δηλώσεις !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ