xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προς νέα απόφαση Αχτσιόγλου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων, έπειτα από προτροπή της Έφης Αχτσιόγλου, συνεδρίασε εκ νέου για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων, με αντικείμενο την επανεξέταση της πρόσφατης εισήγησής της για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

efsyn.gr

Related posts

(video) – Απίστευτο! Η Ορφανίδη από Ξάνθη έγραψε ιστορία στα 200μ. – Κι όμως, το ρεκόρ της δεν μετράει!

xanthipost

Αναβολή λόγω καιρού για τον νανοδορυφόρο του ΔΠΘ – Δείτε live την εκτόξευσή του από τις ΗΠΑ

xanthipost

Κωνσταντίνος Μαγνήσαλης: Απώλεια για την Εμπορική Λέσχη Ξάνθης και την τοπική κοινωνία

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ