Σοβαρό ατύχημα έγινε χθες το βράδυ στην παιδική χαρά του Δήμου Ξάνθης η οποία βρίσκεται στην Κυψέλη επί της οδού Οδυσσέως. Οκτάχρονο αγόρι που έπαιζε στην παιδική χαρά καταπλακώθηκε από την σιδερένια πόρτα της παιδικής χαράς και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και στο δεξί του χέρι. Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Καβάλας και αμέσως μετά στην παιδιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης για να εξεταστεί από παιδονευροχειρουργό λόγω του τραύματος που φέρει στο κεφάλι. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η κατάστασή του οκτάχρονου είναι σταθερή και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Στην παιδική χαρά επί της Οδυσσέως στην Κυψέλη είχαμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα όταν ένα οκτάχρονο παιδί καταπλακώθηκε από την σιδερένια πόρτα στην είσοδο της παιδικής χαράς. Ο άτυχος οκτάχρονος έχει σπάσει το δεξί του χέρι και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με χτύπημα στο κεφάλι λίγο πάνω από το μάτι. Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Καβάλας και αμέσως μετά στην παιδιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης για να εξεταστεί από παιδονευροχειρουργό λόγω του τραύματος που φέρει στο κεφάλι. Η κατάστασή του οκτάχρονου είναι σταθερή και έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά δυστυχώς τα τραύματά του στο κεφάλι είναι ιδιαίτερα σοβαρά.
Να σημειώσουμε ότι όταν το Κανάλι 6 πήγε για πλάνα στην παιδική χαρά είχε ήδη επανατοποθετηθεί στην θέση της η σιδερένια πόρτα αλλά με μία μικρή κίνηση για να την ανοίξουμε, αν και διαθέτει στοπ, βγήκε με μεγάλη ευκολία από την θέση της.
Να σημειώσουμε ότι η πιστοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς ανακοινώθηκε πριν ένα μήνα περίπου με δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στις 07 Ιουνίου 2018 και τίτλο Σήμα πιστοποίησης και στην παιδική χαρά της Οδυσσέως. Χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρει ότι ακόμη μία παιδική χαρά, αυτή την φορά στην περιοχή της Κυψέλης, στο τέρμα της οδού Οδυσσέως, έλαβε το ειδικό σήμα πιστοποίησης από το Υπουργείο και είναι πλέον απόλυτα εναρμονισμένη με την σχετική νομοθεσία, τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, για τους μικρούς επισκέπτες, αφού διαθέτει πιστοποιημένα όργανα, πρότυπο δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό. Και συνεχίζει το δελτίου τύπο του Δήμου ότι η εν λόγω παιδική χαρά είναι η έβδομη (7) κατά σειρά και έρχεται να προστεθεί στις ήδη έξι (6) εγκεκριμένες με το ειδικό σήμα πιστοποίησης που χορηγεί το Υπουργείο και συγκεκριμένα τις δύο παιδικές χαρές στην οδό Σάρδεων, στην Καλλιθέα, στην Παλιά Χρύσα, στα Κιμμέρια και στη Σταυρούπολη. Και καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι παιδικές χαρές καλύπτουν μέρος των αναγκών για αναψυχή, παιχνίδι και στιγμές χαλάρωσης τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους. Η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα όλων μας.
Πάντως το Κανάλι 6 επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Θωμά Ηλιάδη για να τοποθετηθεί επί του θέματος αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση.
Το σημαντικότερο όλων πάντως αυτή την στιγμή είναι η υγεία του μικρού παιδιού και όλοι ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και φυσικά να δοθεί η πρέπουσα προσοχή από τους αρμόδιους φορείς ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά σε χώρους αναψυχής μικρών παιδιών διότι όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί προτεραιότητα όλων μας.