xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΗΤΕΡΑ ΟΚΤΑΧΡΟΝΟΥ: Η Πόρτα της παιδικής χαράς είναι ελαττωματική – αν δεν τη διορθώσουν κάποια μέρα θα πλακώσει και άλλο παιδί

Μετά το σοβαρό ατύχημα που έγινε προχθές το βράδυ στην παιδική χαρά του Δήμου Ξάνθης η οποία βρίσκεται στην Κυψέλη όταν  οκτάχρονο αγόρι που έπαιζε στην πιστοποιημένη παιδική χαρά καταπλακώθηκε από την σιδερένια πόρτα της και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, διάφορα δημοσιεύματα και δηλώσεις έκαναν λόγο μεν για ατύχημα το οποίο ωστόσο συνέβη μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς και όχι από την πτώση της πόρτας.

Κάτι που διαψεύδει η μητέρα του παιδιού η οποίο αποσαφήνισε τον τρόπο που έγινε το περιστατικό επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Καναλιού 6

Το σημαντικότερο όλων σχετικά με την είδηση του τραυματισμού του οκτάχρονου  όταν τον πλάκωσε η σιδερένια πόρτα στην παιδική χαρά του Δήμου Ξάνθης η οποία βρίσκεται στην Κυψέλη, είναι ότι το μικρό αγόρι είναι πολύ καλά στην υγεία του παρόλο τον σοβαρό τραυματισμό του και απλά για προληπτικούς λόγους θα νοσηλευτεί στην παιδιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης για μερικές ημέρες ακόμη. Το παρασκήνιο όμως του περιστατικού πραγματικά κάνει τους πολίτες αυτής της πόλης να αγανακτούν διότι η προσπάθεια αποποίησης ή κάλυψης ευθυνών από μία δημοτική αρχή που οφείλει να προστατεύει και να μεριμνά για την ασφάλεια των δημοτών της, είναι ένα γεγονός που το ζήσαμε αυτές τις ημέρες. Αλλά επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μία είδηση είναι είδηση όταν την διασταυρώνουμε με τα ανάλογα στοιχεία, η πρώτη μας επικοινωνία έγινε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος και μας πιστοποίησε το γεγονός.

Εννοείται ότι το επόμενο βήμα ήταν να μιλήσουμε με τους ιθύνοντες – αρμόδιους και από νωρίς το πρωί προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και πιο συγκεκριμένα με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη για να μας εξηγήσει πως έγινε το περιστατικό που περιελάμβανε τον σοβαρό τραυματισμό μικρού παιδιού σε πιστοποιημένη παιδική χαρά του Δήμου αλλά ο κ. Ηλιάδης δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις μας. Επέλεξε όμως να μιλήσει σε άλλο περιφερειακό κανάλι υποστηρίζοντας  ότι ναι μεν έγινε το περιστατικό αλλά δεν έπεσε πάνω στο παιδί η σιδερένια πόρτα της παιδικής χαράς, απλά τραυματίστηκε με άλλο τρόπο τον οποίο όμως δεν αποσαφηνίζει ακριβώς.

Τελείως διαφορετική όμως είναι η πραγματικότητα όπως την περιγράφει η μητέρα του μικρού παιδιού. Να σημειώσουμε ότι  τα λεγόμενα της μητέρας ότι η πόρτα βγαίνει από την θέση της με μεγάλη ευκολία τη διαπιστώσαμε  και ιδίοις όμμασι όταν το Κανάλι 6 πήγε για πλάνα στην παιδική χαρά όπου είχε ήδη επανατοποθετηθεί αλλά με μία μικρή κίνηση για να την ανοίξουμε, αν και διαθέτει στοπ, βγήκε με μεγάλη ευκολία από την θέση της. Και να μην ξεχνάμε  ότι η πιστοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς ανακοινώθηκε πριν ένα μήνα περίπου  με δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στις 07 Ιουνίου 2018 και τίτλο Σήμα πιστοποίησης και στην παιδική χαρά της Οδυσσέως.

Να τονίσουμε επίσης ότι όπως δηλώνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μανώλης Φανουράκης δεν υπήρχε καμία επικοινωνία των υπευθύνων του Δήμου με τους γονείς του οκτάχρονου.

Τέλος και πάλι θα τονίσουμε ότι το σημαντικότερο όλων αυτή την στιγμή είναι η ανάρρωση  του μικρού παιδιού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο οκτάχρονος είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραβλέποντας την όλη ταλαιπωρία τόσο του αγοριού όσο και των γονιών του, όλα είχαν αίσιο τέλος. Εμείς ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση και φυσικά να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

Related posts

(video) – Υπαίθριος Εσπερινός  στα ερείπια του επισκοπικού ναού στο Πολύστυλο Αβδήρων

xanthipost

Έβρος: Πυρά δέχτηκαν Έλληνες συνοριοφύλακες από αγνώστους – Ένας στο Νοσοκομείο

xanthipost

Σε αναστολή λειτουργίας οκτώ σχολεία στην Ξάνθη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ