xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άτομο με αναπηρία έμεινε παγιδευμένο στο γκαράζ πλοίου για Θάσο – εξοργισμένη ανάρτηση του 28χρονου στο facebook

Την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία και την παντελή έλλειψη υποδομής για τα άτομα με αναπηρία καταγγέλλει ένας 28χρονος ΑΜΕΑ που έζησε μία πραγματικά τραυματική εμπειρία προσπαθώντας να μεταβεί στο νησί της Θάσου. Χωρίς ντροπή δεν τον μετακίνησαν από το  όχημα του αφού δεν υπάρχουν υποδομές για ΑΜΕΑ και αναγκάστηκε να μείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής στην πλατφόρμα στάθμευσης μαζί με τα αυτοκίνητα. Ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης   δημοσίευσε ένα εξοργισμένο ποστ για  την άσχημη εμπειρία που βίωσε μέσα στο γκαράζ του ferry boat από Καβάλα προς Θάσο.
Ένα εξοργισμένο ποστ στο Facebook το οποίο έγινε viral ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o 28χρονος Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος αναγκάστηκε να ταξιδέψει κολλημένος στο γκαράζ ενός πλοίου επειδή δεν υπήρχαν προδιαγραφές για το αναπηρικό του αμαξίδιο. Μόνο ντροπή προκαλεί η καταγγελία άνδρα για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεώθηκε να ταξιδέψει σε πλοίο από την Καβάλα προς τη Θάσο επειδή δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για ΑΜΕΑ. Ο 28χρονος, Δημήτρης Αντωνίου τραυματίστηκε σοβαρά  το φθινόπωρο του 2006 έξω από 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου ήταν μαθητής, όταν ένα αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα  έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω του. Ο Δημήτρης Αντωνίου βρίσκεται καθηλωμένος από τότε  σε αναπηρικό αμαξίδιο, και φέτος για πρώτη φορά μετά το ατύχημα θέλησε να ταξιδέψει με το ferry boat στη Θάσο για διακοπές και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο facebook αναγκάστηκε να μείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής στην πλατφόρμα στάθμευσης μαζί με τα αυτοκίνητα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά :

“Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί;

Είπα φέτος να προσπαθήσω να ‘’κάνω διακοπές’’ 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα), μιας και η Θάσος είναι απέναντι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα με την ιδέα ! Αμέσως όμως συνάντησα δυσκολίες που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι αληθινές!

Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ίσα ίσα μου ‘’έκαναν και χάρη’’ που μου το επιτρέψανε γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω. Αλλά ούτε και πάνω μπορώ να ανέβω. ‘’ΊΣΑ ΙΣΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ’’ ;;;;

ΑΡΑ. Να λέω και ευχαριστώ που είμαι σαν τον ποντικό μες το αυτοκίνητο, αντί να βρίσκομαι στο κατάστρωμα και να απολαμβάνω τη διαδρομή.

Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ‘’αναγκάστηκαν’’ να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα. Και για πιο μακρινούς προορισμούς ούτε να το διανοούμαι… το 2018… που όλοι είμαστε ευαίσθητοι με την αναπηρία και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις ‘’αδικίες’’-διακρίσεις.

Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να ‘’επιτρέπουν’’ κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν ‘’εγώ’’ στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση…

Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε…” καταλήγει στην ανάρτησή του ο 28χρονος .

Related posts

Δήμος Μύκης – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη διάθεση καυσόξυλων στους κατοίκους

xanthipost

Προσλήψεις στον Δήμο Ξάνθης, Εργατών Γενικών Καθηκόντων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

xanthipost

(video) – Επιτέλους ομπρέλες στην Ξάνθη – Καλοκαιρινή μπόρα, ανάσα δροσιάς μετά τα 40αρια

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ