xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακούφιση στην Ελλάδα από την απελευθέρωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τα ξημερώματα της Παναγίας οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης μετά την αιφνιδιαστική απόφαση των δικαστικών αρχών της Τουρκίας να τους αφήσουν ελεύεθερους έως τη δίκη τους. Μια απόφαση που σκόρπισε χαρά σε όλη τη χώρα η οποία είχε ανάγκη από χαρμόσυνες ειδήσεις μετά την τραγωδία των πυρκαγιών.

Τον Μάρτιο στη Βάρνα, στο πλαίσιο των συνομιλιών Ε.Ε. – Τουρκίας, και μετά τα σχετικά διαβήματα της ελληνικής κυβέρνησης, που είχε ήδη φέρει το θέμα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ ζητούσε από τον Πρόεδρο Ερντογάν την απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη πριν το επερχόμενο, τότε, Πάσχα. Τελικά φτάσαμε στον Δεκαπενταύγουστο -με ό,τι σηματοδοτεί αυτό από πλευράς Ερντογάν- για να ξαναντικρίσουν την Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνταν παρατύπως στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τότε στις φυλακές της Αδριανούπολης, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι.

Στη συνεδρία, οι δύο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους, αφού πλέον είχε ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω τους και δεν προέκυπτε η κατηγορία της κατασκοπείας, αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους ότι μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Έπειτα από αυτό, η Εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός του πλαισίου μιας πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Επισημαίνεται ότι είναι οι πρώτοι από πολλούς ξένους κρατούμενους που απελευθερώνονται, γεγονός που μένει να φανεί αν σηματοδοτεί κάτι γενικότερο από τουρκικής πλευράς.

Related posts

(video) – Αξιόλογες επιδόσεις για τους αθλητές του Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α Ξάνθης Λαζάκη και Ορφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 – Έδειξαν το ταλέντο τους και το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας !

xanthipost

Άβδηρα Ξάνθης : Καύσωνας της θάλασσας – Η θερμοκρασία του θαλασσινού νερού άγγιξε τους 29.5 βαθμούς το απόγευμα της Πέμπτης

xanthipost

 Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024: Επίσημη έναρξη με Ματούλα Ζαμάνη – Στις 6 Σεπτεμβρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου και στις 7 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα μας ταξιδέψουν σε μαγικά μουσικά μονοπάτια

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ