xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνωστισμός υποψηφίων δημάρχων σε Ξάνθη Άβδηρα και Τοπειρο

Εννιά περίπου μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και όπως είναι φυσικό οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων να εμφανίζονται μετρώντας αντιδράσεις.  Οι υποψήφιοι προς το παρόν πολλοί καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό.

Νέα δεδομένα δημιουργεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η απλή αναλογική που κάποιους τους τρομάζει ενώ για άλλους θεωρείται  μια καλή ευκαιρία να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο αφού όλα θα παιχτούν την δεύτερη Κυριακή εάν βέβαια οι υποψήφιοι είναι πολλοί και δεν υπάρξει κάποια έκπληξη στην πρώτη αναμέτρηση.  Άλλωστε ο δήμος αποτελεί ένα λαμπρό πεδίο δόξης στο οποίο μπορεί κανείς να διαπρέψει εάν βέβαια διαθέτει πολιτικό ένστικτο και ικανότητες.

Έτσι λοιπόν και καθώς εννιά μήνες περίπου μας χωρίζουν από τις κάλπες που θα στηθούν τον Μάιο ήδη τα πρώτα ονόματα άρχισαν να ακούγονται μετρώντας αντιδράσεις.  Ξεκινάμε φυσικά από τον Μητροπολιτικό Δήμο τον Δήμο Ξάνθης όπου το αξίωμα θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αν και υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια εντός της παρατάξεως που αποτυπώνεται με ανεξαρτητοποιήσεις και αποχές από τα δημοτικά συμβούλια.

Το έτερο δεδομένο όνομα είναι αυτό του Τάσου Τεφρωνίδη ο οποίος δήλωσε και επίσημα την πρόθεσή του ενώ τυγχάνει και της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας βέβαια ένα ευρύτερο προοδευτικό ψηφοδέλτιο. Τη σκυτάλη από τον κυριο Δημαρχόπουλο επιδιώκουν ακόμη να πάρουν Σάββας Μελισσόπουλος και Μανώλης Τσέπελης που έχουν επίσης εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα. Δεδομένος είναι και ο Γιώργος Κολλάρος που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Από εκεί και πέρα ζητούμενο είναι το τι θα πράξει ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, δηλαδή εάν θα ηγηθεί ενός δικού του ψηφοδελτίου ή αν θα επιδιώξει συνεργασία με άλλον υποψήφιο και φυσικά ακόμη αδιευκρίνιστες είναι οι προθέσεις του Δημήτρη Μπένη.

Αδιευκρίνιστες επίσης είναι και οι προθέσεις του Κώστα Ζαγναφέρη που δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει αντιπεριφέρεια ενώ βλέπει με καλό μάτι την μεταπήδησή του στο Δήμο Ξάνθης. Εάν όλα αυτά αποτυπωθούν και σε υποψηφιότητες τα πράγματα μάλλον θα είναι δύσκολα για τους διεκδικητές που προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο αφού πέντε υποψήφιοι έχουν την ίδια σχεδόν δεξαμενή.

Στο Δήμο Αβδήρων τώρα εκ νέου θα θέσει υποψηφιότητα ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης. Εδώ ακούγεται επίσης το όνομα του Σάκη Κριτσίνη ενώ δικό του υποψήφιο θα κατεβάσει και το ΚΚΕ χωρίς ακόμη να είναι γνωστό το όνομα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές καθώς οι πληροφορίες λένε πως ο Νϊκος Καλιαμπάκας δεν έχει την πρόθεση να ξαναπολιτευθεί ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο Δήμο Τοπείρου τέλος υποψηφιότητα θέτει όπως είναι φυσικό ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με παραιτήσεις στελεχών που θεωρούνταν το δεξί του χέρι και εισπράττει τη δυσαρέσκεια του συνδυασμού ο οποίος θα βρει απέναντί του είτε τον πρώην σύμβουλό του Νίκου Κιατίπη είτε το Τάσο Ταρενίδη, γιο του Παναγιώτη Ταρενίδη και δεξί χέρι του Αλέκου Κοντού. ¨Ετσι όποιος από τους δύο διεκδικήσει την Δημαρχία σίγουρα ξεκινά με σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του κυρίου Μίχογλου. Από εκεί και πέρα την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος έχει εκφράσει ο Άγγελος Κηλικιώτης ενώ με ένα σημαντικό πλεονέκτημα κατεβαίνει και ο νέος και σχετικά άφθαρτος Κώστας Δαλάτσης. Και εδώ ζητούμενο είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να κατεβάσει δικό του υποψήφιο ή να θα προχωρήσει σε συνεργασίες οι οποίες άλλωστε ευνοούνται από τον νέο εκλογικό νόμο. Βέβαια όλα αυτά είναι προθέσεις που έχουν εκδηλωθεί ωστόσο το ποιος θα πάρει μέρος στην τελική κούρσα θα γίνει γνωστό πολύ αργότερα αφού όλοι οι υποψήφιοι προς το παρόν καταμετρούν αντιδράσεις που θα κρίνουν και την τελική τους απόφαση.

Related posts

(video) – Υπαίθριος Εσπερινός  στα ερείπια του επισκοπικού ναού στο Πολύστυλο Αβδήρων

xanthipost

Έβρος: Πυρά δέχτηκαν Έλληνες συνοριοφύλακες από αγνώστους – Ένας στο Νοσοκομείο

xanthipost

Σε αναστολή λειτουργίας οκτώ σχολεία στην Ξάνθη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ