xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σχέδιο διάσωσης» για 20.000 διατηρητέα κτήρια

Σχέδιο διάσωσης το οποίο θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα για την διατήρηση και ανακατασκευή των 20.000 διατηρητέων κτιρίων και μνημείων, που ανήκουν σε ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) σε όλη τη χώρα  ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση σε εφαρμογή.

«Σχέδιο διάσωσης » για τα 20.000 περίπου Διατηρητέα Κτήρια και Νεώτερα Μνημεία φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά το οποίο θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα για την διατήρηση και ανακατασκευή τους που ανήκουν σε όλη τη χώρα, και που προβλέπει πλήρη απαλλαγή σε ποσοστό 100% από τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους τα ανακατασκευάσουν και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% για τα μη ανακατασκευασμένα διατηρητέα, ώστε να μην ακολουθούν την επιλογή της εγκατάλειψης και της κατεδάφισης.

Ένα πραγματικά ζωτικό ζήτημα για τους ιδιοκτήτες κτιρίων στην παλιά πόλη οι οποίο αναγκάζονται να προχωρήσουν σε πώληση του ακινήτου τους αφού η ανακατασκευή και η συντήρηση είναι πολυδάπανες με αποτέλεσμα πραγματικά στολίδια αρχιτεκτονικής να ερημώνουν.

Related posts

Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στην Ξάνθη: Ενίσχυση αθλητικών υποδομών με νέα χρηματοδότηση

xanthipost

Παράνομη στάθμευση στο κέντρο της Ξάνθης: Όταν το αυτοκίνητο εκτοπίζει τον πολίτη

xanthipost

Άβδηρα Ξάνθης : Αφαίρεσε καλώδιο από γεώτρηση – Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ