xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρόβλημα της πλήρους εγκατάλειψης συνεχίζει να υφίσταται και να οξύνεται στα κοιμητήρια του Ολβίου Ξάνθης

Ήταν αρχές Αυγούστου όταν προβλήθηκε το ρεπορτάζ που αφορούσε σε καταγγελίες κατοίκων  της περιοχής του Ολβίου Ξάνθης για την  οικτρή κατάσταση  του κοιμητηρίου στον οικισμό. Οι εικόνες που προβλήθηκαν τότε έδειχναν  την πλήρη  εγκατάλειψη του χώρου και δυστυχώς ενάμιση μήνα μετά, το θέαμα είναι ακόμη χειρότερο αφού δεν έγινε καμία παρέμβαση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αλλά αντίθετα ο χώρος θυμίζει περισσότερο περιοχή με θάμνους και χόρτα παρά χώρο αιώνιας ανάπαυσης των αγαπημένων προσώπων.

Στις 06 Αυγούστου το Κανάλι 6 πρόβαλε το θέμα της εγκατάλειψης του κοιμητηρίου στο όλβιο Ξάνθης μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι αγανακτισμένοι κατήγγειλαν  την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων και ζητούσαν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για τον ευπρεπισμό του χώρου. Αυτή η άμεση παρέμβαση όμως δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ διότι ενάμιση μήνα μετά τα χόρτα μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο με το θέαμα δυστυχώς να προσβάλει τόσο την μνήμη των νεκρών όσο και των κατοίκων της περιοχής  των οποίων τα αγαπημένα τους πρόσωπα αναπαύονται στο κοιμητήριο.

Η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο τραγική. Έχει  γκρεμιστεί ένα μεγάλο τμήμα του τοιχίου  της περίφραξης  το οποίο δεν επιδιορθώθηκε ενώ  η βλάστηση έχει γίνει τόσο πυκνή που οι πολίτες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στον τόπο που έχουν θάψει τους δικούς τους ανθρώπους δυσκολεύονται. Η εικόνα που παρουσιάζει το κοιμητήριο είναι απαράδεκτη και δεν αρμόζει σε έναν πολιτισμένο τόπο που ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι δεδομένος. Αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν  εδώ και καιρό χωρίς να νοιάζεται κάποιος υπεύθυνος και κανείς αρμόδιος να μην δίνει την πρέπουσα σημασία ακόμη και μετά την προβολή του θέματος από το Κανάλι 6  και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Οι αρμόδιες αρχές κωφεύουν και ίσως να ασχολούνται με την προεκλογική τους εκστρατεία ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών λένε οι κάτοικοι που αγανακτισμένοι καταγγέλλουν για πολλοστή φορά  το γεγονός στο Κανάλι 6 και ζητούν την παρέμβαση από τους ιθύνοντες για να ευπρεπιστεί άμεσα ο χώρος και να απομακρυνθούν τα αγριόχορτα που έχουν κατακλίσει όλο το χώρο του κοιμητηρίου, αλλά και να διορθωθεί άμεσα το γκρεμισμένο τοιχίο της περίφραξης. Ίσως όταν περάσουν για να ζητήσουν την ψήφο μας τότε να μας ακούσουν και να κάνουν κάτι  επιτέλους μας είπε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής. Άλλωστε το αυτονόητο πλέον στο Δήμο μας είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παρακαλέσεις,  καταλήγει.

Ο καιρός περνάει και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και να γίνεται μέρα με την μέρα όλο και χειρότερο. Το Κανάλι 6 θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα με την πλήρη εγκατάλειψη των κοιμητηρίων  του Ολβίου και ελπίζουμε ότι σύντομα οι αρμόδιοι θα κάνουν το αυτονόητο και θα προχωρήσουν στις εργασίες ευπρεπισμού του χώρου.

Related posts

Ξάνθη : Θα «λιώσουμε» σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη – Βροχές θα εκδηλωθούν το Σάββατο

xanthipost

Με μετάλλια και διακρίσεις επέστρεψε ο Διομήδης Ξάνθης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 του Βόρειου Όμιλου

xanthipost

ΠΕ Ξάνθης: Προκήρυξη 1500 θέσεων για τη δραστηριοποίηση παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ