Μπορεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια να έχει διαπιστωθεί η καταστροφή που υπέστη η πεζογέφυρα των Κιμμερίων λόγω της υπερχείλισης του Κόσσυνθου ωστόσο μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει για την θωράκισή της.
Από το τέλος περίπου του 2013 είναι διαπιστωμένη η ζημιά που έχει υποστεί η πεζογέφυρα των Κιμμερίων και παρά το γεγονός πως ήδη ήταν διασφαλισμένα τα χρήματα για την αποκατάστασή της εντούτοις πέντε χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.
Να θυμίσουμε πως όπως τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 6 ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή, Ιπποκράτης Καμαρίδης παρά το γεγονός πως ακριβώς πριν ένα χρόνο το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για την ανακατασκευή ή επισκευή της εντούτοις και πάλι καμία κίνησε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα ο κύριος Καμαρίδης και εύλογα ζητά να γίνει στατική μελέτη ώστε να διαπιστωθεί εάν η γέφυρα είναι ασφαλής ή όχι.