xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρύτανης ΤΕΙ κ. Μακεδονίας: «…εισήγηση προς την σύγκλητο θα είναι να μην του ανατεθούν μαθήματα..».

Ο πρύτανης του  ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κάνει έκκληση προς τους φοιτητές να καταγγείλουν επώνυμα όσα γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη πρόσφατα και φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις δωροληψίας. Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει φοιτητές να αποδοκιμάζουν τον συγκεκριμένο καθηγητή  πριν από τρία χρόνια κατά τη διάρκεια ορκωμοσίας.

Τα στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες πληθαίνουν για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινωνία των Σερρών με τον καθηγητή του ΤΕΙ, ο οποίος ζητούσε από τους φοιτητές χρήματα και από τις φοιτήτριες σεξουαλικά ανταλλάγματα  για να επιτύχουν στο μάθημά του. Πάντως ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία, είχε έρθει αντιμέτωπος με την οργή των φοιτητών, πολύ πριν την αποκάλυψη της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, η ορκωμοσία που καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιοποιήθηκε σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν τρία χρόνια με τους φοιτητές να μην μπορούν να κρύψουν την οργή και την αγανάκτησή τους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  ο κ. Χασάπης απευθύνθηκε μάλιστα στους φοιτητές που τυχόν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες, λέγοντας ότι «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους, με νόμιμο τρόπο».«Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι και ιδίως οποιοσδήποτε ήταν θύμα αυτής της κατάστασης και αυτών των ανθρώπων, πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλει, γιατί μόνο έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί όπως τους αξίζει» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέποντας τους φοιτητές να μιλήσουν επώνυμα στις αρχές για τη δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Ο κ. Χασάπης υπογράμμισε ότι «είναι άλλο να υπάρχει μια καταγγελία και άλλο να υπάρχουν 100 καταγγελίες» και πρόσθεσε πως «θα πάμε με τον νομικό στον εισαγγελέα, να δούμε εάν μπορεί να μας κοινοποιήσει μέρος της δικογραφίας, έτσι ώστε στην αυριανή σύγκλητο να δρομολογήσουμε τα πειθαρχικά μέτρα. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο να διδάξει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση». Τόνισε δε πως η δική του εισήγηση προς την σύγκλητο θα είναι να μην του ανατεθούν μαθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.  Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα. Στο πλαίσιο της έρευνας των ανακριτικών Αρχών δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ευθύνες εναντίον άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Related posts

Παραλία Μυρωδάτου :  Σώθηκε η ζωή συμπολίτη μας χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ναυαγοσώστη  και επόπτριας

xanthipost

Δήμος Ξάνθης – Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση»

xanthipost

ΑΜΘ  – Έκτακτο Δελτίο – Έρχονται  υψηλές θερμοκρασίες !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ