xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Ζαγναφερη προκάλεσε το «χρίσμα» Ν.Δ  στον Χρήστο Μετιο για την περιφέρεια

Άρχισαν τα όργανα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές αφού το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως δίνεται στην Χρήστο Μέτιο γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κώστα Ζαγναφέρη που ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Πολιτικές εξελίξεις πυροδότησε στην Περιφέρεια η επισημοποίηση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Μέτιο, από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος σε συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, όπου επί της ουσίας ανακοίνωσε τη θέση του κόμματος καθώς δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που είχαν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές, ενώ προανήγγειλε ότι το σύνολο των υποψηφιοτήτων θα ανακοινωθεί σε δέκα ημέρες. Εκφράζοντας τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και σε όσους έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα προανήγγειλε ακόμη τις υποψηφιότητες άλλων πέντε εν ενεργεία περιφερειαρχών μεταξύ των οποίων και αυτή του Χρήστου Μέτιου  στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη ο οποίος μετά την γνωστοποίηση των αποφάσεων της Συγγρού ανακοίνωσε την επίσημη υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ως “αντάρτης” απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμμματος της ΝΔ. Ειδικότερα ο κύριος Ζαγναφέρης στην γραπτή δήλωσή του με σαφείς αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

Μετέχοντας σχεδόν δέκα χρόνια στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματά της, τις δυσλειτουργίες της αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της, αποφασίσαμε μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και ενεργών πολιτών να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας για την διοίκηση  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Όλοι  μας, συνεχίζει ο κύριος Ζαγναφέρης,  έχουμε πολιτικές καταβολές και δραστηριότητες, τις οποίες δεν απεμπολούμε, αλλά έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, όπως άλλωστε υποστηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα (όπως και η Νέα Δημοκρατία). Στόχος μας είναι το ξεκόλλημα από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γ.Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας.  Με όραμα, πίστη και γνώση θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας για να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις προσδοκίες όλων μας. Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας καταλήγει στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Ζαγναφέρης εδώ και καιρό είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την περιφέρεια ωστόσο προτίμησε να τηρήσει στάση αναμονής πριν την επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να δει τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αποφάσεις που έγιναν γνωστές τελικά την Δευτέρα γεγονός που απασφάλισε τον κύριο Ζαγναφέρη ο οποίος έσπασε την έως σήμερα σιωπή. Μια υποψηφιότητα που σίγουρα αλλάζει το πολιτικό σκηνικό για την Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις της ΝΟΔΕ και των τοπικών στελεχών.

Related posts

Δήμος Ξάνθης – Κλειστό από 1 έως 31 Αυγούστου το Δημοτικό Κολυμβητήριο

xanthipost

Μέγας εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης  στο Πολύστυλο Αβδήρων

xanthipost

Ξάνθη : Μην πέφτετε στην παγίδα – Επιτήδειοι χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να εξαπατήσουν τους πολίτες!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ