xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνωστισμός υποψηφίων δημάρχων σε Ξάνθη,  δυνατά παίζει και το όνομα του Μιχάλη Πουσπουρικα

Εφτά περίπου μήνες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και όπως είναι φυσικό οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων να εμφανίζονται μετρώντας αντιδράσεις. Οι υποψήφιοι προς το παρόν πολλοί καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην κούρσα για τα ψηφοδέλτια φιγουράρει σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα και το όνομα του Μιχάλη ΠΟυσπουρίκα, βάζοντας φωτιά στην νυν δημοτική παράταξη.

Νέα δεδομένα δημιουργεί στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η απλή αναλογική που κάποιους τους τρομάζει ενώ για άλλους θεωρείται  μια καλή ευκαιρία να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο αφού όλα θα παιχτούν την δεύτερη Κυριακή εάν βέβαια οι υποψήφιοι είναι πολλοί και δεν υπάρξει κάποια έκπληξη στην πρώτη αναμέτρηση.  Άλλωστε ο δήμος αποτελεί ένα λαμπρό πεδίο δόξης στο οποίο μπορεί κανείς να διαπρέψει εάν βέβαια διαθέτει πολιτικό ένστικτο και ικανότητες.

Έτσι λοιπόν και καθώς εννιά μήνες περίπου μας χωρίζουν από τις κάλπες που θα στηθούν τον Μάιο ήδη τα πρώτα ονόματα άρχισαν να ακούγονται μετρώντας αντιδράσεις.  Στον Μητροπολιτικό Δήμο τον Δήμο Ξάνθης όπου το αξίωμα θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται πως είναι ρόδινα για τον νυν δήμαρχο ούτε δεδομένα αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Real News στο παιχνίδι φαίνεται πως μπαίνει δυνατά ο Μιχάλης Πουσπουρίκας στον οποίο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις κεντρικά προκειμένου να ηγηθεί ψηφοδελτίου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί στην παράταξη Δημαρχόπουλου υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια που αποτυπώνεται με ανεξαρτητοποιήσεις και αποχές από τα δημοτικά συμβούλια γεγονός που προβληματίζει τη Συγγρού.

Σε επικοινωνία μας ωστόσο ο Μιχάλης ΠΟυσπουρίκας ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, γεγονός που αφήνει προφανώς ανοιχτές όλες τις περιπτώσεις. Έτσι προς το παρόν στο στρατόπεδο Δημαρχόπουλου δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς προς το παρόν καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα πάντα με την Real News. Μάλιστα αν συνυπολογίσει κανείς και την πιθανή υποψηφιότητα του Μανώλη Τσέπελη τότε τα πράγματα μάλλον στενεύουν για τον νυν Δήμαρχο αφού ο δημοτικός σύμβουλος είναι γνωστό πως κουβαλά αρκετούς ψήφους στο τσουβάλι του. Από εκεί και πέρα δεδομένο είναι το όνομα του Τάσου Τεφρωνίδη ο οποίος δήλωσε και επίσημα την πρόθεσή του ενώ τυγχάνει και της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας βέβαια ένα ευρύτερο προοδευτικό ψηφοδέλτιο.

Τη σκυτάλη από τον κυριο Δημαρχόπουλο επιδιώκουν ακόμη να πάρουν ακόμη ο Σάββας Μελισσόπουλος  ενώ μάλλον δεδομένος είναι και ο Γιώργος Κολλάρος που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Από εκεί και πέρα ζητούμενο είναι το τι θα πράξει ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, δηλαδή εάν θα ηγηθεί ενός δικού του ψηφοδελτίου ή αν θα επιδιώξει συνεργασία με άλλον υποψήφιο και φυσικά ακόμη αδιευκρίνιστες είναι οι προθέσεις του Δημήτρη Μπένη.

Related posts

(video) – Αξιόλογες επιδόσεις για τους αθλητές του Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α Ξάνθης Λαζάκη και Ορφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 – Έδειξαν το ταλέντο τους και το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας !

xanthipost

Άβδηρα Ξάνθης : Καύσωνας της θάλασσας – Η θερμοκρασία του θαλασσινού νερού άγγιξε τους 29.5 βαθμούς το απόγευμα της Πέμπτης

xanthipost

 Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024: Επίσημη έναρξη με Ματούλα Ζαμάνη – Στις 6 Σεπτεμβρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου και στις 7 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα μας ταξιδέψουν σε μαγικά μουσικά μονοπάτια

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ