Στην Ξάνθη βρέθηκε η γενική γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη με αφορμή την εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.
Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι ο θεμέλιος λίθος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόνισε από την Ξάνθη, την κοιτίδα της πολυπολιτισμικότητας, η γενική γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη που βρέθηκε στην πόλη προσκεκλημμένη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση με θέμα Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.
Σημαντικό βήμα για τη μειονότητα η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της σαρία
Η κυρία Γιαννακάκη όμως αναφέρθηκε και στο νόμο πλέον του κράτους που καταργεί την υποχρεωτικότητα της σαρία για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας οι οποίοι πλέον έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν μεταξύ του αστικού κώδικα και του ιερού νόμου.
Να σημειώσουμε ότι η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της σαρία απελευθερώνει μεγάλο κομμάτι της μειονότητας από την εξάρτησή της από τον Μουφτή ενώ βελτιώνει σαφώς τη θέση των μελών της έναντι της απόδοσης δικαιοσύνης κυρίως σε υποθέσεις οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.