Ένα στολίδι κοσμεί πλέον την πόλη της Αλεξανδρούπολης αφού γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εθελοντές μεταμόρφωσαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης και το έκαναν να είναι ίσως το ομορφότερο σχολείο της χώρας. Το θέμα που επιλέχθηκε ήταν η κυψέλη που φτιάχνουν οι μέλισσες που σηματοδοτεί την συνεργασία και την εργατικότητα, όπως δηλαδή κάνουν οι μέλισσες.
Από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο στην Αλεξανδρούπολη το οποίο μοιάζει με… κυψέλη. Μάλιστα πίσω από αυτό το όμορφο έργο που σηματοδοτεί την συνεργασία και την εργατικότητα, όπως δηλαδή κάνουν οι μέλισσες, κρύβεται και ένα κοινωνικό μήνυμα. Κι αυτό γιατί το έργο έφτασε εις πέρας με την βοήθεια μίας ομάδας εθελοντών, της Uplo. Η ομάδα εθελοντών «UPLO» ιδρύθηκε με ένα και μοναδικό σκοπό: να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων ως προς την σημασία της κοινωνικής συνεισφοράς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πολιτών, πριν από μερικά χρόνια, και αν και αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργή, το καλλιτεχνικό της «τμήμα» εξακολουθεί να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση του τόπου.
Το βάψιμο ανέλαβε η ομάδα γκράφιτι Mitroulakis Crew και το θέμα που επιλέχθηκε ήταν η κυψέλη που φτιάχνουν οι μέλισσες. Η μεταμόρφωση του σχολείου, ξεκίνησε με το βάψιμό του κτιρίου και ολοκληρώθηκε με την εξωτερική πόρτα που μοιάζει με βιβλιοθήκη. Η πόρτα του σχολείου έχει την όψη μιας βιβλιοθήκης όπου είναι τοποθετημένα μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία όπως: “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” του Ι. Βερν, “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, “Το Γαϊτανάκι” της Ζωρζ Σαρή, “Το όνειρο του Σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά κ.α. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι υπέροχο και αξίζει να το δείτε.