Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης με την Εκκλησία στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας των 15 σημείων που κατέληξαν Τσίπρας και Ιερώνυμος τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κληρικών ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτήρισε λογικές αν και η μισθοδοσία τους είναι διασφαλισμένη.
Η συζήτηση για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας ξεκίνησε ήδη επί Σαμαρά και Βενιζέλου τονίζει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου χωρίς ωστόσο να μπορέσει να προχωρήσει μέχρι σήμερα που ο καιρός ωρίμασε οδηγώντας στη συμφωνία των 15 σημείων τα οποία έχουν τεθεί σε διάλογο μεταξύ των δύο μερών.
Σε ότι αφορά στις αντιδράσεις των κληρικών ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τις θεωρεί λογικές αν και όλοι οι ιεράρχες γνώριζαν ότι θα υπάρχει αυτή η εξέλικη
«Ο Κύριος Μητσοτάκης δεν έχει το θεό του»
Μάλιστα σχολιάζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό ο κύριος Χατζηθεοδώρου δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει το Θεό του.