Το ασφαλιστικό αποτέλεσε την προμετωπίδα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στην Ξάνθη στα πλαίσια εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον Οικονομολόγο και τέως Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά.
Ως θέμα της χρονιάς χαρακτήρισε το ασφαλιστικό, το οποίο είχε θετική κατάληξη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκε στην Ξάνθη με αφορμή την εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά. Ωστόσο όπως σημείωσε ο ίδιος το ζητούμενο δεν είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι αλλά οι νέοι οι οποίοι αδικούνται από το νόμο Κατρούγκαλου.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και επανεξέταση του ασφαλιστικού σε νέα βιώσιμη βάση. Ερωτώμενος για τις προσλήψεις στο δημόσιο και την πρόταση του κυρίου Μητσοτάκη ένα προς πέντε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ την χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου σημειώνοντας όμως παράλληλα πως και το ένα προς ένα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση επί της ουσίας δεν υφίσταται.