xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tο Δ΄ΣΣ συνεχίζει το έργο της κοινωνικής του προσφοράς και αρωγής προς τις μικρές τοπικές κοινωνίες

Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , το ΔΣΣ  προσέφερε αθλητικό και εκπαιδευτικό υλικό  σε σχολεία των τριών νομών της Θράκης, κίνηση που δείχνει ότι ο στρατός επιλέγει μια κίνηση ουσιαστική για τη στήριξη των εκπαιδευτικών μονάδων και ότι περιβάλλει με ενδιαφέρον τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. Παραλληλα ιατρικά κλιμάκια του Δ΄ Σώματος Στρατού επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του έτους  τα χωριά Άνω Καρυόφυτο, Εχίνο, Σταυρούπολη, Νεοχώρι, Άνω Ιωνικό, Πασχαλιά, Δρυμιά, Δροσερό,  καθώς και τα μειονοτικά σχολεία του Έβρου, για την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους και στους μαθητές.

39 σχολεία σε δυσπρόσιτες ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης επέλεξε το Δ’ Σώμα Στρατού για άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της εξωστρέφειας που υπηρετείται με συνέχεια τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή τη φορά η επιλογή του Δ’ ΣΣ, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , προσέφερε αθλητικό και εκπαιδευτικό υλικό (Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές,  διαδραστικούς πίνακες), στα σχολεία αυτά των τριών νομών της Θράκης, κίνηση που δείχνει ότι ο στρατός επιλέγει μια κίνηση ουσιαστική για τη στήριξη των σχολείων και ότι περιβάλλει με ενδιαφέρον τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα όμως στο Δημοτικό σχολείο της Γλαύκης εκτός των προαναφερόμενων έδειξε ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία κατασκευάζοντας ειδικό χώρο για ΑΜΕΑ ώστε ένα παιδί που φοιτά στο σχολείο και έχει κινητικά προβλήματα να μπορέσει να ενταχθεί στο χώρο της σχολικής κοινότητας  και να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές για την περαιτέρω πρόοδό του.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, ιατρικά κλιμάκια του Δ΄ Σώματος Στρατού επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του έτους  τα χωριά Άνω Καρυόφυτο, Εχίνο, Σταυρούπολη, Νεοχώρι, Άνω Ιωνικό, Πασχαλιά, Δρυμιά, Δροσερό,  καθώς και τα μειονοτικά σχολεία των χωριών Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης, Στυαρίων και Τυχερού, για την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους και στους μαθητές. Πάντως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το 20 Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης με έδρα το Δροσερό μίλησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαϊωάννου η οποία τόνισε την συνδρομή του Δ’ ΣΣ στα καθημερινά προβλήματα όπως οι μετακινήσεις των μαθητών αλλά και σε θέματα υγείας και κυρίως των εμβολιασμών των μαθητών .

Εντωμεταξύ  έχοντας ως βάση την περσινή χρονιά, στην οποία συντηρήθηκαν συνολικά 23 σχολικές μονάδες στη ΘΡΑΚΗ, το Δ΄ΣΣ συνεχίζει και φέτος το έργο της κοινωνικής του προσφοράς και αρωγής προς τις μικρές τοπικές κοινωνίες της Θράκης, έχοντας ως αρχικό προγραμματισμό την αποπεράτωση εργασιών σε περισσότερες από 16 σχολικές μονάδες καθώς επίσης και έργα υποδομής και οδοποιίας προς ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής. Στα πλαίσια αυτής της δράσης το Δ’ ΣΣ στον οικισμό του Καστανίτη της Κοινότητας Καρυοφύτου , τα μηχανήματα του Δ’  Σώματος Στρατού κάνουν πραγματικά θαύματα και ουσιαστική δουλειά  αφού ανοίγουν δρόμους σε δυσπρόσιτες περιοχές και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης και προσβασιμότητας.

Ο στρατός και το Δ’ ΣΣ συνεχίζει με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας και παροχής προς το κοινωνικό σύνολο,  να προσφέρει καθημερινά έργο , σε μια ομολογουμένως δύσκολη δημοσιονομική περίοδο για τη χώρα, και να αποτελεί πυλώνα ασφάλειας στην περιοχή αλλά και αρωγό σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα των κατοίκων της Θράκης.

Related posts

(video) – Υπαίθριος Εσπερινός  στα ερείπια του επισκοπικού ναού στο Πολύστυλο Αβδήρων

xanthipost

Έβρος: Πυρά δέχτηκαν Έλληνες συνοριοφύλακες από αγνώστους – Ένας στο Νοσοκομείο

xanthipost

Σε αναστολή λειτουργίας οκτώ σχολεία στην Ξάνθη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ