Μετά από σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων αλλά και έγκριση του υπουργείου Υποδομών, ποσό ύψους 59,500€ θα δαπανηθεί για την δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων στην παραλία Πόρτο Μόλλο του δήμου Αβδήρων για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και άλλων ατόμων με κινητικά προβλήματα κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.
Οι κατασκευές που θα τοποθετηθούν θα περιλαμβάνουν διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, αμφίβιο αμαξίδιο, αποδυτήρια – ντουζ, τουαλέτα για ΑμεΑ, ενημερωτικές πινακίδες και σήμανση. Επίσης θα διαμορφωθούν διάδρομοι σύνδεσης των δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για ΑΜΕΑ, ειδικοί χώροι σκίασης κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των κατασκευών που θα τοποθετηθούν είναι ελαφριές, μη μόνιμες, κατασκευασμένες από κατάλληλα υλικά που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον και παρέχουν ευκολία τόσο στην εγκατάσταση όσο και στην απεγκατάσταση, μεταφορά και αποθήκευσή τους την χειμερινή περίοδο. Μία διευκόλυνση που ήδη εδώ και δύο χρόνια παρέχει ο δήμος Αβδήρων και σε μία ακόμη παραλία του προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα του νομού μας.

