Με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη για όλους Σάββας Μελισσόπουλος όπου συζήτησαν ζητήματα που έχουν να κάνουν την επιχειρηματικότητα αλλά και την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Σάββας Μελισσόπουλος, και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» επισκέφτηκαν τα γραφεία του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος κ. Μωραΐτης, ο γραμματέας κ. Παμπουκίδης, η πρόεδρος του τομέα μεταποίησης κα Μαλιαρουδάκη, και ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τομέα συντονισμού και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, κ. Ανδρέου. Αρχικά ο πρόεδρος κ. Μωραΐτης ενημέρωσε τα μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο και αφορούν την δραστική μείωση των μελών του, λόγω της οικονομικής ύφεσης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι περισσότερες από 1200 επιχειρήσεις έχουν διαγραφεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος της απώλειας κερδών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, από το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο, και από την δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, παρόλο που η ανεργία κυμαίνεται σε υψηλότατα επίπεδα.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει για την τουριστική ανάδειξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, όπως «Οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ», «Οι Δρόμοι του Ηρακλή», «Οι Δρόμοι του καπνού», «Το πάρκο των φιλοσόφων» και η θεσμοθέτηση του Παγκόσμιου βραβείου φυσικής «Δημόκριτος». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Σάββας Μελισσόπουλος, ανέφερε ότι τόσο αυτός, όσο και τα μέλη της Κίνησης, «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ», πολλοί από τους οποίους είναι και μέλη του Επιμελητηρίου, αντιλαμβάνονται τον καθημερινό αγώνα του επιχειρηματία.
Στα πλαίσιο αυτό τόνισε ότι συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Κίνησης μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου, δράσεις για την ανάδειξη του εμπορικού κέντρου, όπως πεζοδρομήσεις, δράσεις για την ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να μετατραπεί σε σύγχρονο εμπορικό και τουριστικό σημείο της πόλης, καθώς και μέτρα για την υποστήριξη και τόνωση της επιχειρηματικότητας, που περιλαμβάνει δημιουργία ζωνών επιχειρηματικότητας, δημιουργία γραφείου διασύνδεσης και επιχειρηματικότητας, δημιουργία μητρώου επιχειρηματικότητας και ταμείου αλληλεγγύης επιχειρήσεων. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι είναι ανάγκη η αλλαγή της φιλοσοφίας του Δήμου, με την ενίσχυση της κουλτούρας συνεργασίας με το προσωπικό του Δήμου, αλλά και με τους εμπλεκόμενους φορείς.