xanthipost.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3ο Διεθνές φεστιβάλ tai chi chuan i από το εργαστήρι ΤΑΙ ΤΣΙ της ΦΕΞ

Το Εργαστήρι Τάι Τσι της ΦΕΞ διοργανώνει το 3ο φεστιβάλ Ται Τσι Τσουάν το οποίο θα περιλαμβάνει σεμινάρια άσκησης στο Ται Τσι και το Τσι Γκονγκ για όλα τα επίπεδα καθώς επίσης και  διαλέξεις φιλοσοφίας από ειδικούς, ανοιχτές προς το κοινό. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε ανοιχτούς χώρους και σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Το tai chi chuan εμπεριέχει μια ολόκληρη φιλοσοφία, η οποία ξεκινά απ’ τις κυκλικές κινήσεις που περιλαμβάνουν πολλές παραλλαγές. Δράση και γαλήνη, γαλήνη και δράση – αυτές είναι οι δύο αλληλένδετες και συμπληρωματικές μορφές του tai chi. Με την εξάσκηση, οι κινήσεις γίνονται συνεχείς και η μία διαδέχεται αρμονικά και φυσικά την επόμενη. Η εξάσκηση στο tai chi χαρίζει αρχικά μεγάλη ελευθερία στην κίνηση και πλαστικότητα στο σώμα, καθώς οι αρθρώσεις χρησιμοποιούνται ως μοχλοί που συγχρονίζονται μέσα από χαλάρωση κι όχι τόσο μέσα από μυϊκή ένταση, με στόχο την εξουδετέρωση ή την πραγματοποίηση της επίθεσης. Επιπλέον, οι επαναλήψεις και η εξάσκηση που χρειάζονται για να μάθει κανείς αυτή την τεχνική λειτουργούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο του οργανισμού, επηρεάζοντας θετικά και βελτιώνοντας την εσωτερική κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή, τη θερμοκρασία του σώματος, το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα.  Σταδιακά, οι ευεργετικές αυτές αλλαγές γίνονται πιο μόνιμες και καταπολεμούν τις επιπτώσεις του άγχους στον οργανισμό. 

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης»  ασχολείται με την  Φιλοσοφία  και την γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής και  το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σεμινάρια,   διαλέξεις φιλοσοφίας , και επιδείξεις των καλεσμένων του φεστιβάλ  και των μελών του Εργαστηρίου. Το tai chi chuan είναι μια εσωτερική πολεμική τέχνη. Chi σημαίνει ενέργεια και chuan σημαίνει γροθιά είναι δηλαδή “κτύπημα με την ενέργεια”. Μία διαφορά του από τις άλλες πολεμικές τέχνες είναι πως, επειδή είναι ήπιο, μπορεί να το εξασκήσουν άτομα όλων των ηλικιών ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση. 

Related posts

60 Χρόνια Delulu – Ένα Ταξίδι στην Παράδοση και τη Φαντασία!

xanthipost

Ν. Κεσσάνη Ξάνθης :  Το έθιμο της Μπάμπως  το απόγευμα της   Παρασκευής 10 Ιανουαρίου λόγω εθνικού πένθους  

xanthipost

Αλλαγή του χρόνου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης –  Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων – Μουσική και ζεστό κρασί

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ