xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τις κλιματικές συνθήκες εξαρτώνται οι απαγορεύσεις διέλευσης στο περιαστικο άλσος Ξάνθης

Το κλείσιμο του περιαστικού άλσους της Ξάνθης μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες γίνονται ακραίες και υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αποφάσισε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης στην έκτακτη συνεδρίασή του το πρωί της Πέμπτης.

Η ιδιομορφία του περιαστικού άλσους Ξάνθης, εντός του οποίου βρίσκονται επιχειρήσεις, μονές, εκπαιδευτικές μονάδες, ενώ στα όριά του βρίσκεται και ο παραδοσιακός οικισμός της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, υπαγορεύουν έναν ιδιαίτερο χειρισμό της αντιπυρικής του προστασίας. Γι’ αυτό τον λόγο και αποφασίστηκε στο αρμόδιο συντονιστικό όργανο της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης ν’ απαγορεύεται η κυκλοφορία κυρίως οχημάτων μέσα σε αυτό αλλά ακόμη και πεζών αν χρειαστεί, μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες, σύμφωνα πάντα με την κρίση και τα δεδομένα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ένας πνεύμονας πρασίνου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που από την μία θα πρέπει να προστατευτεί κατά την αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε χωρίς όμως περιττές απαγορεύσεις που θα στερούσαν σε Ξανθιώτες και επισκέπτες την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό για ν’ απολαύσουν την φύση που περιβάλλει την Ξάνθη.

Related posts

Θλίψη στην Ξάνθη: Έφυγε από τη ζωή γνωστός 55χρονος DJ μετά από τροχαίο στο Χρυσοχώρι

xanthipost

Όταν τα παιδιά διδάσκουν παράδοση –Η Ξάνθη χορεύει ξανά με το Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων!

xanthipost

(video) – ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ – ΔΕΚΑ 62-46: Άμυνα, Ομαδικότητα και Απόλυτη Κυριαρχία

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ