Για συνειδητά ψέματα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης μετά και την τοποθέτηση του υπουργού άμυνας και βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του Economist ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να παράξει θετικά αποτελέσματα, αν εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της.
Την ίδια ώρα σε αναδίπλωση προχώρησε ο υπουργός άμυνας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και εντός της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για…νομική θεώρηση και όχι κυβίσθηση.
Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του Economist ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να παράξει θετικά αποτελέσματα, αν εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της και η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα όσα δήλωνε ως βουλευτής, πυροδότησε σειρά αντιδράσεων από το πρώην κυβερνητικό στρατόπεδο που στήριξε και ψήφισε την συμφωνία. Μάλιστα ο πρώην βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για πατριδοκαπηλία, επικοινωνιακά σόου και ψέματα.
Αναδίπλωση Ν. Παναγιωτόπουλου μετά τις έντονες αντιδράσεις: Ήταν νομική… θεώρηση
Στο μεταξύ σε νομική θεώρηση της συμφωνίας αποδίδει τις γνωστές πλέον δηλώσεις του στο συνέδριο του Economist για την Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση κατά την έξοδο του από την Βουλή την Πέμπτη (18/7). Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο νέος ΥΕΘΑ και βουλευτής Καβάλας σημειώνει: «Eξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι. Στο συνέδριο του ECONOMIST μπροστά σε διεθνές ακροατήριο είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος. Ήταν σαφές ο αποδέκτης… ήταν σαφές για ποιον ήταν. Απλά αυτό έγινε ανεπαίσθητο στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση. Είναι μια νομική θεώρηση δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει. Προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία. Προφανώς δεν αρέσει στην Κυβέρνηση… Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση».