Η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και τη λιτότητα, πρέπει να γίνει με πολιτικές που να έχουν στο επίκεντρό τους τον εργαζόμενο άνθρωπο, την αύξηση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης και των εισοδημάτων και την ενίσχυση της προστασίας των εργατικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Πλήρη και σταθερή απασχόληση, προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι οι πυλώνες των σταθερών διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ απέναντι σε κάθε κυβέρνηση όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο οποίος πάντως τόνισε ότι απέναντι και στη νέα κυβέρνηση οι συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα κρατούν μικρό καλάθι.
Στο διεκδικητικό της πλαίσιο πάντως η ΓΣΕΕ βάζει ακόμη τις εργατικές κατακτήσεις, την προστασία επαγγελματικών ειδικοτήτων και σύνδεση με τα επαγγελματικά δικαιώματα, την εργασία με υγεία και ασφάλεια, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου στην αρμοδιότητα των εθνικών κοινωνικών εταίρων, αποκατάσταση του συνόλου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και ένα δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.