Στις ελλείψεις προσωπικού αποδίδει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης, τα απανωτά κρούσματα κλοπών σε μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και γενικότερα δίκυκλα, που έχουμε τις τελευταίες μέρες στην Ξάνθη.
Έντονα είναι τα παράπονα των πολιτών στην Ξάνθη για τα συνεχή κρούσματα κλοπών σε δίκυκλα που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων να τα αποδίδει στις ελλείψεις προσωπικού, ελπίζοντας παράλληλα ότι οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού στην αστυνομία θα βοηθήσουν, έστω κι έμμεσα, την στελέχωση των υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης.
Τα προβλήματα πάντως στην στελέχωση του προσωπικού στην τοπική αστυνομική διεύθυνση δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά διαχρονικό κατά την τελευταία δεκαετία, το οποίο επιδεινώθηκε τόσο από την ένταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος όσο και από τις μνημονιακές περικοπές στις προσλήψεις λόγω οικονομικής κρίσης.