xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Ξάνθη θα βρεθεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας τιμώντας τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Ξάνθης

Επίσημη συνάντηση είχε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης και θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης της Ξάνθης. 

Με αφορμή τη μεγάλη επέτειο της εκατονταετηρίδας από την οριστική απελευθέρωση της πόλης και του νομού Ξάνθης,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος θα λαμπρύνει με την τιμητική παρουσία του,  τις εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου 2019. Παράλληλα στην Ξάνθη θα βρεθεί τιμητικά και θα μετάσχει στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου 2019,  για πρώτη φορά στα χρονικά ολόκληρης της  Θράκης, , το   Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Επίσης τα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης θα έχει την τιμή να παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τίτλο « Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική επανάσταση-στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», όπου ο συγγραφέας αναφέρεται στη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της.

Εντωμεταξύ συνάντηση και με τον Υπουργό Άμυνας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξάνθης στα πλαίσια του ταξιδιού του στην Αθήνα  ο οποίος δεσμεύτηκε να αποστείλει μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα Απάτσι κατά της διάρκεια της παρέλαση της της 4ης Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο βιβλίο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα παρουσιάσουν στην Ξάνθη, η Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και Αντιπρύτανης κα. Ζωή Γαβριηλίδου,  ο Καθηγητής της Νομικής του ΔΠΘ  κ. Κωνσταντίνος Ρέμελης και ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διδάκτορας Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου   Cambridge , οι οποίοι μάλιστα παρευρέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης  με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Related posts

Ο Καλόγερος επιστρέφει! Ένα αρχέγονο έθιμο ζωντανεύει στους δρόμους της Ξάνθης!

xanthipost

Μαθητικοί Πυροσβεστικοί Αγώνες στην Ξάνθη – Παιδιά σε ρόλο πυροσβέστη!

xanthipost

Σπείρα ανηλίκων “ρήμαζε” την Ξάνθη – Έκλεψαν 11 οχήματα, έκαψαν τα 7!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ