xanthipost.gr
ERGATIKO
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με συγκέντρωση και πορεία στην Θεσσαλονίκη ξεκινά η νέα χρονιά κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Τη σημαία των κινητοποιήσεων υψώνει και η ΓΣΕΕ μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συμπρωτεύουσα.

Συντονίζει τις δράσεις του ενόψει της συγκέντρωσης στην Θεσσαλονίκη το συνδικαλιστικό κίνημα με τα εργατικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας να έχουν πραγματοποιήσει ήδη συνάντηση για την καταγραφή των προβλημάτων τα οποία συνεχώς οξύνονται για τον κόσμο της εργασίας.

Φυσικά οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την συγκέντρωση και πορεία προς το Βελίδειο όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα οι αντεργατικές πολιτικές μένουν», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ενώ όπως ανέφερε τα αιτήματα είναι:

Αποκατάσταση της Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, καθώς και του πλαισίου πλήρους απασχόλησης και των μισθών, ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δίνει συντάξεις-φιλοδωρήματα, αλλά που θα ανταποκρίνεται στο ύψος των κρατήσεων των ασφαλισμένων.

Ακόμη έκανε λόγο για «αιφνιδιαστικές» τροπολογίες στα εργασιακά και κάλεσε την κυβέρνηση να τις αφήσει και να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους.

Related posts

Βροχή προστίμων 67.900 ευρώ στην Ξάνθη για παραβάσεις με ζώα συντροφιάς το 2025

xanthipost

Φτωχότερη η Ξάνθη: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου

xanthipost

Εκτεταμένη βλάβη σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΞ: Διακοπές νερού το Σάββατο στην Ξάνθη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ