xanthipost.gr
ERGATIKO
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΣΕΕ: Πρόσκληση σε κινητοποιήσεις για τα εργασιακά του αναπτυξιακού την παρασκευή αποφασίζει το εργατικό κέντρο Ξάνθης

Την Παρασκευή το απόγευμα αποφασίζει το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για την προκήρυξη απεργίας την ερχόμενη βδομάδα αντιδρώντας στο νέο εργασιακό πλαίσιο που φέρνει η κυβέρνηση το οποίο όπως τονίζεται επιδεινώνει την εργασιακή ζούγκλα που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Μπορεί η ΓΣΕΕ να βρίσκεται σε τέτοιο καθεστώς που δεν της επιτρέπει να κηρύξει απεργία ωστόσο η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων κάλεσε όλα τα εργατικά κέντρα και της  ομοσπονδίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις, προκειμένου να αναδειχθούν η αντίθεση, αλλά και οι θέσεις των συνδικάτων για τις εργασιακές ανατροπές, που φέρνει το νομοσχέδιο.

Όπως σημειώνει μάλιστα η ΓΣΕΕ τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρό και καλόπιστο διάλογο και δεν είναι δυνατόν να έρχονται υπό τη μορφή “fast track”, εκμεταλλευόμενες το αδιοίκητο που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Related posts

Δήμος Ξάνθης: Θωρακίζεται απέναντι στις πυρκαγιές – Σε ετοιμότητα το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. για το 2026

Xanthipost

Σοκαριστικό περιστατικό στην Εγνατία: Φλεγόμενο βαν μετέφερε εργαζόμενους του Καζίνο Θράκης

Xanthipost

Νέα ιατρική ενίσχυση στο Νοσοκομείο Ξάνθης: Ανέλαβε καθήκοντα η καρδιολόγος Μουμίν Γκιοσδέ

Xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ