Για μία ακόμη χρονιά τα παράπονα των κατοίκων τόσο για την ηχορρύπανση από την λειτουργία των μικροφωνικών εγκαταστάσεων των πολιτιστικών συλλόγων όσο και για άλλες φθορές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από επισκέπτες σημάδεψαν και τις φετινές γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης.
Στην ηχορρύπανση αλλά, σε διάφορες άλλες φθορές αλλά ακόμη και σε κλοπές που παρατηρήθηκαν εστίασε την κριτική του ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων παλιάς πόλης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης, στο επιμύθιο των φετινών γιορτών που σημαδεύτηκαν και πάλι από τα παράπονα των κατοίκων, προτείνοντας την τιμωρία των συλλόγων που δεν συμμορφώνονται με τα ωράρια λειτουργίας των στεκιών τους.
Το ζήτημα της όχλησης των μόνιμων κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού της Ξάνθης από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πολλές φορές κάποιοι από τους συλλόγους στις γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης σίγουρα δεν είναι καινούριο αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αφού όπως φαίνεται οι σύλλογοι και οι κάτοικοι του οικισμού δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν έναν αποδεκτό από όλους τρόπο λειτουργίας ώστε τα παράπονα αυτά να εξαλειφθούν.