xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακολουθωντας τα βήματα της απελευθέρωσης

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η συμβολική πορεία της ελληνικής σημαίας  «Στα βήματα της Απελευθέρωσης», σε ανάμνηση της εισόδου του απελευθερωτικού στρατιωτικού τάγματος στην πόλη στις 4 Οκτωβρίου του 1919.

Ακολουθώντας τα βήματα της απελευθέρωσης το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου της Ξάνθης για τα 100 χρόνια από την ημέρα που η 9η μεραρχία του Υποστράτηγου Γ. Λεοναρδόπουλου, ξεκινώντας από το σημερινό Παρανέστι πεζή και περνώντας από την  Σταυρούπολη και το Λυκοδρόμιο μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη της Ξάνθης στις 11.00 το πρωί.

Συμβολικά η πομπή  έθεσε ως αφετηρία την πλατεία Δικαστηρίων, ως χώρο καθόδου απελευθέρωσης της 9ης Μεραρχίας στην Ξάνθη και ακολούθησε η υποδοχή της ελληνικής σημαίας από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ξάνθης στην είσοδο του προαύλιου χώρου της Μητρόπολης, ατενίζοντας συμβολικά την σημαία. Αμέσως μετά εκπρόσωπος του Δ’ Σ’Σ’ υποδέχθηκε την πομπή στην είσοδο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης , ατενίζοντας συμβολικά την ελληνική σημαία.


Τέλος ο Δήμαρχος της Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης  υποδέχτηκε στην είσοδο του ιστορικού ρολογιού την πομπή και παρέδωσε την σημαία, προκειμένου να υψωθεί στον ιστό του πύργου, σε ανάμνηση του εύζωνα στρατιώτη που κατά την ημέρα της απελευθέρωσης ύψωσε την σημαία της ελεύθερης Ξάνθη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του  εθνικού ύμνου .

Related posts

Δήμος Ξάνθης: Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων σε 42 δρόμους

Xanthipost

Ξεκάθαρη Απάντηση για τα Μειονοτικά Σχολεία: Η Αλήθεια για τις Αναστολές σε Ξάνθη και Θράκη

Xanthipost

Συναγερμός στο Σαμακώβ Ξάνθης: Ανεξέλεγκτες εκσκαφές και φόβοι για υποχώρηση εδάφους στην οδό Παναγίας

Xanthipost

Leave a Comment