Την άποψη ότι για μία απλή επαναβεβαίωση της θέσης του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα του χρυσού και το προσφυγικό ζήτημα δεν χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Ευφραιμίδης.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο περισσότερος χρόνος της συνεδρίασης αναλώθηκε σε ήσσονος σημασίας ζητήματα και αντιπαραθέσεις για ένα θέμα, όπως είναι οι εξορύξεις χρυσού, για το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος συμφωνούν όλες οι παρατάξεις, εκφράζονται και την μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας που δεν τις επιθυμεί. Ο ίδιος πάντως στάθηκε απέναντι τόσο απέναντι στις εξορύξεις όσο και απέναντι στην φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών εντός των συνόρων της περιφέρειας.
Οι πολιτικές σκοπιμότητες και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων τόσο για το θέμα των εξορύξεων όσο και το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα ειδικά από κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης κυριάρχησαν κατά τον κύριο Ευφραιμίδη, στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ το οποίο τελικά σύσσωμο επαναβεβαίωσε την αρνητική του θέση στο θέμα των εξορύξεων χρυσού από την θρακική γη.