Στους αστυνομικούς φαίνεται πως πέφτει τελικά ο «κλήρος» για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην χώρα μας με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης, Νίκο Γουναρίδη, να τονίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμη πάρεργο του αστυνομικού έργου που καλούνται οι Έλληνες αστυνομικοί να επιτελούν.
Πολύ δύσκολο θεωρούν οι αστυνομικοί να υπάρχει επαρκής έλεγχος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ένα καθήκον το οποίο όπως φαίνεται θα το επωμιστούν και αυτό οι ίδιοι παράλληλα με πολλά ακόμη πάρεργα που τους απομακρύνουν, όπως οι ίδιοι τονίζουν, από το να επιτελέσουν την βασική τους λειτουργία που είναι το αστυνομικό έργο της προστασίας των πολιτών.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν υπάρχει η αναγκαία επάρκεια στο ήδη αποδυναμωμένο προσωπικό όχι μόνο της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης αλλά και γενικότερα της ελληνικής αστυνομίας, ώστε να μπορέσει να επωμιστεί και το ζήτημα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ένα γεγονός που καθιστά και πάλι αμφίβολη την πλήρη εφαρμογή του παρά τις αλλεπάλληλες σχετικές εξαγγελίες.