xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τ. Καμαριδης: Η κατάληψη υστάτη ενέργεια για την επίλυση προβλημάτων

Στο χορό των καταλήψεων μπαίνουν σιγά σιγά τα σχολεία, μια κατάσταση που έγινε πλέον καθεστώς τα τελευταία χρόνια με τελευταία κατάληψη αυτή του 4ου Λυκείου Ξάνθης.

Οι καταλήψεις σιγά σιγά αρχίζουν και πάλι να εμφανίζονται στα σχολεία της Ξάνθης με το 4ο Λύκειο να παίρνει το πρωί της Πέμπτης τη σκυτάλη με σειρά αιτημάτων που συνοψίζονται  στην κατάσταση του κτιριακού, στον εκφοβισμό των μαθητών, στην αντίληψη για την διαφορετικότητα, και την αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές. Διαφορετική άποψη όμως τόσο για την συγκεκριμένη κατάληψη όσο και εν γένει για τις καταλήψεις εκφράζει ο εκδότης της εφημερίδας Θράκη Τένης Καμαρίδης.

Γεγονός είναι πως η κατάληψη είναι μια υπέρτατη ενέργεια διεκδίκησης σοβαρών αιτημάτων η οποία δεν πρέπει να εκφυλίζεται αλλά η απόφαση να παίρνεται με υπευθυνότητα προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά προβλήματα όπου υπάρχουν. Βέβαια σε όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και την ορμητικότητα των νέων που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο αντιστέκονται κάτι που είναι κατανοητό για την ηλικία τους. Ωστόσο η αντίσταση είναι μια μεγάλη υπόθεση που απαιτεί συνειδητοποίηση που δεν έχει να κάνει με τις καταλήψεις στα σχολεία και μάλιστα μια συγκεκριμένη περίοδο κάθε χρόνο.

Related posts

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δασικό δρόμο Κιμμερίων – Έρανος λόγω Τεχνικών Εργασιών

xanthipost

«Μαύρη»  αλιεία στη Μάνδρα Ξάνθης  – Συνελήφθη “θηρευτής” με 3.931 παράνομα ολοθούρια

xanthipost

Σύλληψη καταζητούμενου για ληστεία στην Ξάνθη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ