Φτιάξτε φανταστικά τρίγωνα πρασοτυροπιτάκια εύκολα και γρήγορα..
YΛΙΚΑ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μεσαία πράσα
1/2 κτγ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κτσ γιαούρτι
Το υπόλοιπο γιαούρτι(200 γρ σύνολο)
150 γρ νερό
50 γρ ελαιόλαδο
500 γρ φέτα τυρί
450 γρ φύλλο κρούστας για πίτες
1 αυγό
EΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρεμμυδάκι το φρέσκο και τα πρέσα
Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να μαραθούν.
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε 1 κτσ γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από την φωτιά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί φέτα.
Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε νερό, ελαιόλαδο μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι που περίσσεψε από το κεσεδάκι και ανακατεύουμε καλά,
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και όπως είναι ρολό το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.
Στην συνέχεια βάζουμε 1 με 1 1/2 κτσ πράσο με τυρί και βρέχουμε σ’ όλη την επιφάνεια της λωρίδας από το άλλο μείγμα με το γιαούρτι.
Τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
Έπειτα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 150 C
Tα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τρίγωνα πρασοτυροπιτάκια μας είναι έτοιμα. Πεντανόστιμα και με ένα εκπληκτικό σχήμα τόσο εύκολα χωρίς καθόλου κόπο. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε. Καλή σας επιτυχία!!
live kitchen chlannel