Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 58χρονο για τις υποθέσεις τεσσάρων κοριτσιών για κατάχρηση σε ασέλγεια, καθώς και για τις υποθέσεις δύο κοριτσιών για προσβολή αιδούς
Είκοσι χρόνια ποινή φυλάκισης, επέβαλλε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον 58χρονο καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 58χρονο για τις υποθέσεις τεσσάρων κοριτσιών για κατάχρηση σε ασέλγεια, καθώς και για τις υποθέσεις δύο κοριτσιών για προσβολή αιδούς.
Οι ποινές που επεβλήθησαν στον καθηγητή είναι κάθειρξη 8, 8, 6, 6, 4, 4, δηλαδή συνολική ποινή 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, για τέσσερα κακουργήματα επιβλήθηκαν τέσσερις ποινές (8, 8, 6, 6) και για τα δύο πλημμελήματα 4 και 4 σύμφωνα με το άρθρο 94 του ποινικού κώδικα οι ποινές αυτές συγχνωνεύτηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Ωστόσο, κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν στις παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αρχαιοτήτων. Επιπλέον, ομόφωνα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, με εξαίρεση αυτό του πρότερου εντίμου βίου, που δεν αναγνωρίστηκε ομόφωνα, αλλά κατά πλειοψηφία 4-3. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στην διάρκεια της εβδομάδας, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του καθηγητή, με βάση το κατηγορητήριο, ενώ ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να δήλωσε για μία ακόμη φορά αθώος, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.
Ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και καθηγητής στα Χανιά, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2019 με τις κατηγορίες αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης αυτών σε ασέλγεια, μετά από καταγγελίες μαθητριών του φροντιστηρίου του, που την περίοδο εκείνη ήταν 13 ετών έως και 15 ετών, όλες μαθήτριες γυμνασίου.
Ο 58χρονος που έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του και υποστήριξε ότι είχε την συναίνεση των κοριτσιών στις πράξεις του, δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο του Ρεθύμνου, όπου μετά και την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε την τιμωρία του για την εν συνόλω δράση του, άκουσε την απόφαση των δικαστών για 20 χρόνια φυλάκιση.
Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου. Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και διήρκεσε πέντε ημέρες, καθώς οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας ήταν συνολικά 30. Σήμερα Σάββατο, η δίκη ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Υπενθυμίζεται ότι στην αγόρευση του την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την ενοχή του 58χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
flash.gr