xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) Ιωάννης Δρεμσίζης : Καμία εκτίμηση για τις φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αναφερόμενος στις  δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι  για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης,  λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας,  ο κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, φυσικός & ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης  «ΠΟΡΕΙΑ»,   τόνισε μεταξύ άλλων «…Τα παιδιά δεν μπορούμε να πούμε ότι επηρεάστηκαν όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων  αλλά υπήρχε ένας επηρεασμός  όσον αφορά την  προετοιμασίας τους λόγω των ιδιαιτεροτήτων και της καραντίνας αφού η προετοιμασία έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης..».  Κάτι που δεν το θεώρει απαραίτητα αρνητικό ο κ. Δρεμσίζης, αντιθέτως του προσδίδει και ένα θετικό πρόσημο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν θα είχαν προετοιμαστεί το ίδιο καλά αν πραγματοποιούσαν τα μαθήματα δια ζώσης.

Υπήρξε μία μικρή «αμφισβήτηση»  ως προς ένα υποερώτημα στα θέματα της Φυσικής στις πανελλήνιες όμως δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και το θέμα λύθηκε.

Όσον αφορά σε μία ασάφεια που εντοπίστηκε σε ένα υποερώτημα  στα θέματα της Φυσικής των φετινών πανελληνίων,   ο κ. Δρεμσίζης υποστήριξε ότι σε κάθε μάθημα θα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες μικρές ή μεγάλες με τις οποίες κάποιοι θα ασχολούνται και ίσως σε κάποια θέματα να υπεισέρχεται μία αμφισβήτηση  σε ένα πολύ μικρό κομμάτι. Φέτος για τους αποφοίτους παλαιών ετών εντοπίστηκε σε ένα υποερώτημα μία τέτοια αμφισβήτηση, επιστημονικής φύσεως,  αλλά δόθηκαν  οι απαραίτητες οδηγίες  και το θέμα λύθηκε.

Καμία εκτίμηση για τις φετινές βάσεις

«Ακόμη και όταν βγουν οι βάσεις , ίσως είναι ακόμη νωρίς να μιλούμε για αυτές», τόνισε ο κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, και μέσω της υπερβολής θέλησε να κάνει σαφές ότι ειδικά φέτος, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας,  δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.   

Ο κ. Δρεμσίζης μέσω παραδείγματος επεσήμανε τη  διαφορά των φετινών εξετάσεων που είναι η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας. Η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας επιφέρει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των μορίων για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οπότε ο κ. Δρεμσίζης κατέληξε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως εκτίμηση για τις φετινές βάσεις.

Related posts

Ανοιχτή πρόσκληση για μαθητές και γονείς στην πρωτοποριακή δράση: “U.S. Studies Pathway to American Universities” από τον Δήμο Ξάνθης

xanthipost

Οι Εβρίτες αθλητές Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης  και Βαγγέλης Ντούμας βρέθηκαν στην Ξάνθη στο πλαίσιο της δράσης “sPOD Out ! –  Τους υποδέχθηκε θερμά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού Α.Ταρενίδης

xanthipost

(video) – Εγκαταλειμμένα οχήματα στην Ξάνθη – Η νομοθεσία και η διαδικασία που ακολουθείται από τον Δήμο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ