Το έργο περιλαμβάνει ένα κτήριο με χώρους όπου θα φιλοξενούνται τα αδέσποτα και ένα δεύτερο κτήριο που θα στεγάζεται το ιατρείο και το γραφείο καθώς και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Ιωάννη Ζερενίδη στο xanthipost.gr αυτή την στιγμή το κυνοκομείο βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής – περάτωσης και στις 02 Αυγούστου 2020 θα παραδοθεί από τον εργολάβο.
Επίσης ο κ. Ζερενίδης υπογράμμισε ότι το φυσικό αντικείμενο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τον εξοπλισμό και μέχρι τα τέλη του χρόνου ευελπιστούν να είναι έτοιμο και το κτίριο αλλά και ο ανάλογος εξοπλισμός, για να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου κυνοκομείου.
Η διαδικασία που πλέον θα ακολουθείται μετά την λειτουργία του Δημοτικού κυνοκομείου είναι η συλλογή των αδέσποτων από τον Δήμο Ξάνθης, η φιλοξενία τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η ιατρική παρακολούθησή τους από κτηνιάτρους του ιατρείο του κυνοκομείου και φυσικά η στείρωσή τους.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το έργο περιλαμβάνει ένα κτίριο με χώρους όπου θα φιλοξενούνται αδέσποτα και ένα δεύτερο κτήριο που θα στεγάζεται το ιατρείο και το γραφείο καθώς και η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Να σημειώσουμε ότι ο αρχικός τους προϋπολογισμός ήταν 775.000 ευρώ. Το έργο είχε έκπτωση 60% και συμβασιοποιήθηκε στα 385.000 ευρώ.