xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμαρχος Ξάνθης για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» : Θα γεμίσει η Ελλάδα με έργα μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης (video)

Αν τελικά δοθεί η αλλαγή του νόμου για την ανάθεση απευθείας μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες , τότε θα τρέξουν πολύ γρήγορα όλες οι μελέτες

Η  αύξηση του ορίου του ποσού των απευθείας αναθέσεων μελετών είναι μία σημαντική καινοτομία που θα δώσει την ευκαιρία στους Δήμους να υλοποιήσουν έργα τα οποία θα βοηθήσουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. 

Ο κ. Τσέπελης υπογράμμισε ότι : «..Αν τελικά δοθεί η αλλαγή του νόμου για την ανάθεση μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες , τότε θα τρέξουν πολύ γρήγορα όλες οι μελέτες και θα γεμίσει  η Ελλάδα με έργα ζωτικής σημασίας, μέσω του Α και Β’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Και τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι το σημαντικότερο είναι να υλοποιηθούν δράσεις με διαχρονικό χαρακτήρα και όχι πρόσκαιρο.

Και κατέληξε ο κ. Τσέπελης επεσήμανε  ότι η συνεργασία από όλους πολύ σημαντική για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου και των επιθυμητών αποτελεσμάτων.   

Οι 11 προσκλήσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς ανά τομέα  :

 • Έργα ύδρευσης με καταρχήν προϋπολογισμό 300 εκατ. €. Στόχος η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, σε πολλές πόλεις και οικισμούς της χώρας και η εξοικονόμηση του νερού με σύγχρονες μεθόδους.
 • Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων με καταρχήν προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ, πρόσκληση που αφορά την αναβάθμιση υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών, κατασκευές νέων δικτύων αποχέτευσης και ιδιαιτέρως στους μικρούς οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων νέους βιολογικούς καθαρισμούς καθώς αυτοί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.
 • Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Παρεμβάσεις οι οποίες θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό και οικονομικό κόστος για τις ΔΕΥΑ Προϋπολογισμός: 150 εκατομμύρια.
 • Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, τη διαχείριση των βιοαποβλήτων. Προϋπολογισμός: 220 εκατομμύρια.
 • Έργα αστικής αναζωογόνησης με προϋπολογισμό 300 εκατ. €, στους αστικούς δήμους οι οποίοι πρακτικά είχαν εξαιρεθεί από τα προηγούμενα προγράμματα.
 • Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και εμβληματικά κτήρια στους δήμους και αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.
 • Μελέτες και έργα για την αντισεισμική προστασία των σχολείων και των αυτοδιοικητικών κτιρίων με καταρχήν προϋπολογισμό 40 εκατ.
 • Έξυπνες πόλεις: 130 εκατομμύρια. Μέτρα και συστήματα πρόληψης- παρακολούθησης –ελέγχου στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας.
 • Ανοιχτοί χώροι ένα πρόγραμμα αναβάθμισης χωρών αθλητικών υποδομών, αναψυχής για τα παιδιά, με στόχο την βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών και την ασφάλεια των παιδιών. Σε αυτή την πρόσκληση επίσης εντάσσεται το πρόγραμμα ελεύθερης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ακτές και στις θάλασσές μας. Προϋπολογισμός 40 εκατ.
 • Έργα αγροτικής οδοποιίας με προϋπολογισμό 70 εκατομμύρια € με στόχο την διευκόλυνση των αγροτών μας και των επαγγελματιών που σχετίζονται μαζί τους και φυσικά την ασφάλεια των μετακινήσεων τους.
 • Ξεχωριστή πρόσκληση για μελέτες με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων €με στόχο να διευκολυνθούν όλοι οι δήμοι που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα οι δήμοι με σοβαρές ελλείψεις στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Related posts

(video) – Ξάνθη : Εκδηλώσεις Μνήμης … 105 Χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!

xanthipost

Δήμος Τοπείρου: 5 Προσλήψεις  υδρονομέων

xanthipost

(video) – Η  Γιορτή Βρύσης  αναβίωσε στα Άβδηρα Ξάνθης για 3η χρονιά!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ